Medimagazin logo

Tıbbiyeli rektör ilk başortülü rektör oldu

Dicle Üniversitesi (DÜ) Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, başörtüsü takan DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile çektirdiği hatıra fotoğrafını sosyal medyada paylaştı.
Tıbbiyeli rektör ilk başortülü rektör oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Prof. Dr. Eyigün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Saraç'ın başörtüsü takmayı uzun süredir gönlünden geçirdiğini belirterek, aldığı karar doğrultusunda ilk kez bugün başörtüsü ile makama geldiğini, bunun kendileri için de sürpriz olduğunu söyledi.

"Kendisini şimdi hazır hissettiğini düşünüyoruz. Daha önce başörtüsü kamusal alanda yasaktı. Başörtüsü kullanımı serbest olunca bazı milletvekillerinin de başörtüsü ile Meclise girmesine olanak sağlanmasıyla kamuoyunun da başörtüsüne bakışı normalleşti" diyen Eyigün, Rektör Saraç'ı çok mutlu ve huzurlu gördüklerini vurguladı.

Eyigün, Saraç'a başörtüsünü çok yakıştırdıklarını dile getirerek, "Hocamız biraz da kendisini ön plana çıkarıp üniversiteye zarar gelmemesi için bu arzusunu ötelemişti. Hocamızda bugün yıllardır özlemini duyduğu, çok arzu ettiği bir şeye kavuşmuş olmanın mutluluğu ve huzuru var. Böylece rektörümüz Türkiye 'nin ilk başörtülü rektörü oldu."


Saraç'ı odasına girdiklerinde başörtüsü ile görünce çok şaşırdıklarını ifade eden Eyigün, bu nedenle hatıra olması için kendisiyle çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaştıklarını dile getirdi.

 


 

Ayşegül Jale Saraç:
Diyarbakır'da 1959 yılında doğmuştur. DÜ Tıp Fakültesi'nden dönem ikincisi olarak 1983 yılında mezun oldu. Aynı üniversitenin Tıp Fakültesi'nde 1988 yılında fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı olarak göreve başlayan Saraç, 1991'de doçent, 1997'de profesör olmuş, uluslararası ve ulusal dergilerde 100'den fazla makalesi, uluslararası ve ulusal kongrelerde 100'ün üzerinde bildirisi bulunmaktadır.

İtalya'da 2004 yılında düzenlenen Dünya Lazer Kongresi'nde ekipçe Dünya Birinciliği Kupası alarak Diyarbakır Valiliği tarafından Bilime Katkı Onur Ödülü ile ödüllendirilmiş, DÜ'de çeşitli kurul üyelikleri yapmaktadır.

DÜ Tıp Fakültesinden mezun olan ve mezun olduğu üniversiteye rektör olarak atanan Prof. Dr. Saraç, üniversitenin ilk bayan rektörü olma unvanını da alan ve 1993 yılından bu yana Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanlığı görevinü sürdüren Ayşegül Jale Saraç, 1 çocuk annesidir.

tıbbiyeli
rektör
ilk
başortülü
rektör
oldu
Yorum (18)
Saim T
3. sırada olmasına rağmen seçilen Rektördür. Mutlaka bir bildikleri vardır...
0
Cevapla
murat 124
bir sonraki secimde milletvekilligini garantilemistir.en asagi yok uyesi olur..
0
Cevapla
selim ileri
eskiden tek oy almış adamı bile rektör atardı diye ahmet necdet sezeri eleştirenler ülkeyi ne hale getirdiler.kendilerine müslüman(!) bu adamlar,sistemi ele geçirnceye kadar demokrasi havarisi imişler AN Sezeri ayacağımızı hiç düşünmemiştim bir sağ seçmen olarak...
0
Cevapla
kazı kazancı
başörtüsü takmamnın bedelini 28 şubat döneminde ödememiş,sıkıntısını çekmemiş,şimdi ortam uygun reklam yapıyor,zaten sıralamada yanılmıyorsam 1.sırada değildi,madem herşeyi sandık çözzuyor(YOLSUZLUĞU,HIRSIZLIĞI,ARSIZLIĞI,)nıye sandıktan 1.çıkan aday rektöör yapılmadı.
0
Cevapla
sarı gelin
Doğru bulmuyorum. Siyasi bir yatırım. İnançla ilgisi yok. Dini siyasete karıştırmaktır. 3. sıradan rektör atanmasının bedelini mi ödüyor. Durdu d?rdu şimdi niye yaptı? Gözü milletvekilliğinde mi? Son dönemiymiş. Siyasi bir hesabı vardır. Üniversitesindeki kan kabını önlesin.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir