Medimagazin logo

Tepecik Hastanesinden literatüre bir ilk

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki ay önce, aynı anda hem ince bağırsak hem de kök hücre nakli ameliyatı yapılarak dünyada bir ilk olarak literatüre geçen 12 yaşındaki Gizem Kılıç hastaneden taburcu edildi.
Tepecik Hastanesinden literatüre bir ilk
Soldan: Hemşire Hatice Dokuyucu, Özlem Torlak, Hemşire İmren Özbek, Dr. Cezmi Karaca, Dr. Eyip Kebapçı, Dr. Mustafa Ölmez
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR-Türkiye'de ince bağırsak naklinin yüzde 90'ının gerçekleştirildiği Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ reddini önleyerek yaşamı uzatacak çalışmalar, Başhekim Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı'nın önderliğinde, Op. Dr. Cezmi Karaca ve Op. Dr. Selçuk Kılınç başkanlığındaki ekip tarafından başlatılmıştı. Bilimde referans olacak düzeyde çalışmaların yönetimce desteklendiğini ve bu nedenle hızla yol aldıklarını belirten ekip, tedavi amaçlı ilk denemeyi gerçekleştirerek 'Mezenkimal kök hücre' denilen yöntemi, ince bağırsak nakliyle birlikte 12 yaşındaki Gizem Kılıç'a uygulamıştı.



Gizem Kılıç, oldukça sıkıntılı günler geçirdiğini ancak sağlığına kavuşması nedeniyle artık mutlu olduğunu söyledi. Kılıç, kendisini ameliyat eden doktorlara ve iki ay boyunca yanından hiç ayrılmayan "Organ Nakli Kliniği" ekibine teşekkür etti.
 
 

gazi yiğitbaşı
cezmi karaca
selçuk kılınç
tepecik
literatürde ilk
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir