Günde 7 bin poliklinik, 187 ameliyat hizmeti veren Şişli Eftal Araştırma Hastanesi taşınma hazırlığı yapıyor. İhalesi 22.02.2010 tarihinde yapılan yeni hastane Seyrantepe'de TOKİ tarafından yapılıyor. 91 bin 140 metrekaresi arsa alanı, 17 bin 20 metrekaresi oturum alanı, kapalı alanı 172 bin 825 metrekare kapalı olan hastane inşaatının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 74 civarında olduğu ifade edildi. Toplam maliyeti 177 milyon liraya mal olacak hastanenin bitim tarihi yılbaşı olarak belirtiliyor.
İçerisinde 163 poliklinik, 620 yatak, 60 yoğun bakım ünitesi, 16 acil servis, 24 ameliyat hanesi olacak hastane tam kapasite ile çalışmaya başladığında Anadolu'dan gelecek çok sayıda hastaya hizmet vereceği ifade ediliyor. 117 yıllık Şişli Eftal Eğitim Araştırma Hastanesi bir taraftan taşınma hazırlıkları yaparken diğer yandan da yeni projelere imza atıyor. Böbrek nakli ameliyatına başladıklarını, önümüzdeki günlerde de karaciğer nakli ameliyatı yapmak için çalışmalarını sürdürdüklerini SABAH'a anlatan hastane başhekimi Prof. Dr. Abdülkadir Ünsal "Karaciğer nakil çalışmalarımızı Op. Dr. Muharrem Battal başkanlığında yürütüyoruz. Önce teknik alt yapıyı hazırlıyoruz. Daha sonra da bu alanda çalışacak arkadaşlarımızı eğitiyoruz, kısa zamanda karaciğer nakline başlayacağız" dedi.
ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ
Son yıllarda hasta yakınları tarafından doktor hemşire ebelere şiddet uygulandığını söyleyen Ünsal, günde 30 saat çalışan arkadaşlarımız var. Gecenin kör karanlığında evinden alınıp ameliyata girip insanları hayata döndüren doktorlara ve hemşirelere şiddet uygulamak hangi vicdana sığar? Eleştirilere açığız, eksiğimizi yanlışımızı düzeltmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hastaneye gelen insan sabırlı olacak. Doktora hemşireye şiddet uygulayarak sorun çözülmez. Geçen yıl 30 arkadaşımız fiziki şiddete uğradı. Sözü tacizleri söylemiyorum. Şiddet uygulayan hasta yakınlarının cezasız kalmaları şiddeti teşvik ediyor. Şiddet uygulayanlara caydırıcı uygulama yapılmalı" görüşünü paylaştı.
Ünsal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Nükleer Tıp ve Çocuk İzleme Merkezi kuracaklarını belirtti. Suistimale uğrayan çocuklara yönelik Çocuk İzleme Merkezi'nin önemine vurgu yapan Ünsal "Çocukların ifadeleri psikologlar eşliğinde bu merkezde alınacak"dedi. Nükleer Tıp Merkezi'nin eksikliğini hissettiklerini söyleyen Ünsal, "Çelik konstrüksiyondan hastanenin bitişinde üç katlı bir bina yapılacak. Şimdilik 4 oda ile hizmet vermeyi düşünüyoruz. Radyoysan alan hastalara vereceğimiz hizmetin yan ısıra kanser çalışmaları da yapacağız" diye konuştu.Şişli Etfal'de deneyimli doktorları tutmak için özel gayret sarf ettiklerini belirten Ünsal bazı alanlarda doktor açığı ile karşılaştıklarını ifade etti. Bir doktorun günde en fazla 30 hastaya bakması gerekirken, bu sayının poliklinik hizmetiyle çok yükseklere çıktığını ve doktorların yorulduğunu vurgulayan Ünsal, "Cildiye ve Dahiliye'de doktor açığımız var. Bundan 8- 9 yıl önce yılda hekim başına düşen hasta sayısı 2.7 iken, bugünlerde ise 9- 10'lara ulaştı"dedi.