Medimagazin logo

Selçuk Tıp’a iki müjde

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Tıp Fakültesinde Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi ile kurulması planlanan Proje Geliştirme Ofisi’nin hayata geçirileceğini söyledi.
Selçuk Tıp’a iki müjde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SÜ Tıp Fakültesi Amfisinde gerçekleşen Akademik Kurul Toplantısında fakültenin mevcut durumu ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Gökbel, üniversite’de önümüzdeki yıllarda hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar hakkında akademisyenlere bilgi verdi. Rektör Gökbel, üniversitenin önüne koyduğu hedefler doğrultusunda çalışmalara hız verdiklerini belirterek, akademisyenlerin bilimsel çalışmalarına katkıda bulunmak adına iki önemli projeyi hayata geçirmek üzere olduklarını ifade etti.

Bu projelerden ilkinin Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Bünyemizdeki üç fakültenin Konya’daki diğer devlet üniversitesine bağlanmasını takiben Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi üniversitemizden ayrıldı. Protokol gereği akademisyenlerimiz yine bu merkezden yararlanıyorlar ancak Konya’da büyüyen sağlık sektörünün araştırma yapabilmesi açısından o merkezin talep eden herkese hizmet verebilmesi artık mümkün görünmüyor. Ayrıca merkez bünyemizde kalsaydı da kampüste ayrı bir Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi kurmayı düşünüyorduk. Merkez için YÖK’ten onayı çıktı, yönetmelik de yayımlandı. Gelecek yıl binanın inşaatına başlamayı planlıyoruz. Yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik kapalı alanı bulunacak merkez, akademisyenlerimizi rahatlatacak” diye konuştu.

AKADEMİSYENLER İÇİN PROJE GELİŞTİRME OFİSİ
Akademisyenlerin özellikle TÜBİTAK ve Kalkınma Bakanlığı için proje hazırlamalarında ve hayata geçirmelerinde rehberlik edecek olan, ‘Proje Geliştirme Ofisiyle’ ilgili de çalışma başlattıklarını anlatan Prof. Dr. Gökbel, “Bir akademisyen olarak istediğiniz kadar makale yazın, isterseniz yılların öğretim elemanı olun, Avrupa Birliğine, Kalkınma Bakanlığı’na ve diğer kurumlara proje hazırlamanın ayrı bir formatı var. Şunu biliyorum ki, bir defa proje hazırladığınızda gerisi geliyor, ancak hiç proje yazmadıysanız bu gözünüzde büyüyor. Bu konuda size destek olacak bir Proje Geliştirme Ofisi kuracağız. Bu ofis kurulduğunda gidip her türlü bilgiyi alabileceksiniz. Hangi yöntemi kullanacağınız, hangi projeyle nereye başvuracağınız konusunda ve proje yazımı noktasında da sizlere destek olacaklar. 2013 yılında bu ofisi kuracağız” dedi.

 

selçuk üniversitesi
prof. dr. hakkı gökbel
deneysel tıp araştırma ve uygulama merkezi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir