Medimagazin logo

Sağlık Bakanı sosyal medya fenomeni hekimlerle buluşuyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarın sosyal medyayı aktif kullanan 50 hekimle buluşacak
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanı sosyal medya fenomeni hekimlerle buluşuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Geçtiğimiz günlerde TBMM’de kabul edilen kanun teklifi hekimlerde bir taraftan belirsizlik yaratırken diğer taraftan hayal kırıklığı yarattı.

Kanun teklifi sürecinde hekimleri telefonla arayarak görüşlerini öğrenen ve Kanunun hekimlerin maaşlarında artış sağlayacağını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından hekimlerle bir araya geliyor.

Hekimlerin özlük haklarını düzenleyen Kanun ne getiriyor?

Bakan Koca, yarın Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleşecek toplantıda 50 hekim ile buluşacak.

Medimagazin’in edindiği bilgiye göre, yarın öğleden sonra gerçekleşecek olan toplantıya devlet kurumlarında çalışan ve sosyal medyada aktif olan hekimler katılacak.

Aile hekimleri başta olmak üzere birçok branştan hekimin davetli olduğu toplantıya hastaneden görevlendirme ile katılım sağlanacak.

Toplantıda son Kanunla birlikte hekimlerin özlük haklarında ne gibi düzelmeler olacağı konusunun görüşülmesi bekleniyor.

Diğer yandan özellikle hekim sendikaları hekimlerin özlük haklarını düzenleyen Kanunun çıkması sürecinde Sağlık Bakanıyla görüşme imkanı bulamamış, seslerini eylem yaparak duyurmuşlardı.

saglik bakanligi
fenomen doktorlar
Yorum (34)
Misafir
verilen bütün sözleri icraatları geçtik artık. işin en acı yönü hiç bir güvenimiz kalmadı. doktorlar çok zekidir güvenlerini kazanmak zordur, kazanılmış güveni kaybetmek daha zordur ama güven bir kaybedildi mi yeniden kazanmak imkansızdır. bütün mesele bu.
9
Cevapla
Dr. X
5434 sayılı emekli sandığı kanunu ek madde 84 5.fıkrası eşitlik ilkesini ihlal etmektedir. muadil diye söz edilen meslek gruplarına böyle bir muafiyet kısıtlama getirilmemiştir. madde gerekçesinde söz edilen öğretim üyeleri hakimler subaylar açısından emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek
3
Cevapla
Dr. X
primi ödemek suretiyle çalışanlar dahil herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olarak çalışmak emekli aylıklarında gelirlerinde azalmaya yol açmamaktadır. sadece hekimler yönünden bu düzenleme yapılmış emekli aylıkları dışında ilave ödeme yapılmayacağı hükme bağlanmıştır. söz konusu meslek
8
Cevapla
Dr. X
mensupları da emekli sandığından emekli olmaktadır. biz hekimler başka bir ülkenin vatandaşları mıyız. öz vatanımızda bu nasıl bir zulüm nasıl bir adaletsizlik haksızlık ve hukuksuzluktur. hekimlerden alıp veremediğiniz nedir sebep olanlar bu dünyada da öbür dünyada da rahat bulmasın.
7
Cevapla
hakan md
sayin bakan sesini duyurmak istiyorsa hersekilde duyariz .hekimlere birseyler soylemek istiyorsa sendikalarimiz adimiza karar verme hakkina sahiptir...mujde olmuyacagi kessin!!acaba afrika icin gecici gorev yada mecburi hizmet 5 yil mi olcak!!
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir