Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: 10 bine yakın TUS kadrosu açıklanacak

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) kadrolarına ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, "Bu cuma günü muhtemelen kadrolar açıklanmış olacak. Biz ÖSYM'ye gönderdik. 9 bini geçen bir kadrodan bahsediyoruz. Ben özellikle yoğun bir talebin olacağını, yüzde 90'ların üzerinde bir doluluk olacağını tahmin ediyorum" dedi
Kaynak: AA
Sağlık Bakanı: 10 bine yakın TUS kadrosu açıklanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye-Azerbaycan Sağlık İş Forumu'na katılmak için geldiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Haftaya çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara'nın en büyük şehir hastanelerinden ikincisi Etlik Şehir Hastanesinin açılışının yapılacağını bildiren Koca, 4 bin yatağın üzerinde kapasiteye sahip ve 1000 dönüm arazinin üzerine kurulu bu hastanenin, en son teknolojiyle donatıldığını belirtti.

Sağlık Bakanı açıkladı: Etlik Şehir Hastanesi 28 Eylül’de açılıyor

Koca, "Çarşamba günü açacağımız hastane ile birlikte kapatılması 10 yıl önce plan olarak düşünülen hiçbir hastanemizin sağlık hizmeti vermesini engellemeyeceğiz. Yani o hastanelerimizde sağlık hizmeti verilmeye devam edilecek. Bazılarının iddia ettiği gibi 'Onkoloji hastanemiz kapanıyor yeni hastane için' gibi birtakım algılara inanmayalım. Onkoloji hastanemiz hizmet vermeye devam edecek. Diğer hastanelerimiz de hizmet vermeye devam edecek. Sadece hiçbir hastanemiz sonraki süreçte sağlık hizmeti dışında bir amaçla kullanılmayacaktır. Burada bazı hastanelerimizin yer yer ekipmanları yer yer insan kaynağı Etlik Şehir Hastanesi için değerlendirilecektir.

 Etlik Şehir Hastanesi en son noktada hastanın gelebileceği ve bütün sorunlarının çözüm geliştirilebileceği bir merkez olarak inşa edildi. Yani oradan hastanın bir başka yere sevk edilmemesi planlanarak yapıldı. Dolayısıyla burayı en iyi mükemmeliyet merkezinin olduğu bir altyapıyla açmamız gerekiyor. Bu çerçevede de birtakım hastanelerimizin insan kaynağından istifade edeceğiz ama bu hastanelerimiz hizmetlerine devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Kamunun güvenilir liman olduğunu görmüş olacağız"

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sonuçlarının henüz açıklanmadığını belirten Koca, şu bilgileri verdi:

Sağlık Bakanı: TUS kadroları için 9 bin 911 kontenjan planlandı

"Bu cuma günü muhtemelen kadrolar açıklanmış olacak. Biz ÖSYM'ye gönderdik. 9 bini geçen bir kadrodan bahsediyoruz. Ben özellikle yoğun bir talebin olacağını, yüzde 90'ların üzerinde bir doluluk olacağını tahmin ediyorum. 'Beyaz reform' diye adlandırdığımız yeni dönemde kamuya dönüşün çok yoğun olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki dönemde kamunun her geçen gün güvenilir bir liman olduğunu hepimiz birlikte görmüş olacağız. Birtakım özlük haklarının devreye girmesiyle kamunun bundan sonraki süreçte özellikle hekimlerimiz için daha cazip olacağını göreceğiz."

Koca, personel alımıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeyi verdiğini, 85 bin kişinin alımının bu yıl yapılacağını bildirdi.

saglik bakani
tus kadrolari
tus
osym
hekim
doktor
kamu
Yorum (15)
MİSAFİR
beyaz reform evrenseldir herkesi kapsayacak dendi ama sadece2. 3. basamak tedavi edici hekimliği kapsadı görüldü. aile hekimliğini saymazsak bahsedilen beyaz reform dışı kalan 1. basamak yani koruyucu hekimlik yapan tsm ism 112 gibi bölümde çalışan hekimlerin kamudan sayılmadığını anlamış olduk.
15
Cevapla
Tüm Hekimlere Sözleşme Hakkı veya Maaşı
ucuz işgücü mü geliyor? gelen özlük hak başka bir yönetmelikle toz olup gider, gidebilir. aralık 2021 düzenlemesi yasa ile yapılmıştı kalıcı idi keşke kurban edilmeseydi. hekimler temel maaşlarına kalıcı yasal artış istiyor ek değil tek ödeme ile.eş kıdeme eş maaş istiyorlar şu an 2,5-3 kat farkvar
31
Cevapla
uzmanhekim
esas sorun uzman azlığı değil sorunun sebebi yanlış uygulamalarda, sevk zinciri getirllsin sorun çözülür ama siyasi amaçlar için avrupa'da da olan bu sevk zincirini uygulamıyorlar ve kalifiye olmayan şekilde uzman sayısı artırılarak sorunu daha içinden çıkılmaz hale sokacaklar
26
Cevapla
Yorumcu
sayın bakanım bence yaptığınız uygulama yanlış 1 -toplu alım yapıyorsunuz bu bu asistan arkadaşlar birden mezun olacaklar aşamalı alım olmadığı için doldur boşalt olacak nokta 2- bu uygulama ile acil servisler boşalacak uzmanlara pratisyenlik yaptıracaksınız buyüzden uzmanlar ayrılacak
31
Cevapla
DOĞRUSU
nitelik çok önemli. nicelikle uğraşmayın.....
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir