Medimagazin logo

Radyolojinin geleceği: Kadro artışı nasıl etkiledi, yapay zeka nasıl etkileyecek?

Türk Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Can Çevikol ve Türk Radyoloji Derneği Görüntüleme Bilişimi Grubu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Dicle, radyoloji branşının sorunlarını ve geleceğini Medimagazin’in Youtube kanalında gerçekleştirilecek canlı yayında masaya yatıracak
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Radyolojinin geleceği: Kadro artışı nasıl etkiledi, yapay zeka nasıl etkileyecek?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Türk Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Can Çevikol, Türkiye'deki radyoloji branşının karşılaştığı acil sorunları, mesleki zorlukları ve son zamanlarda Tıpta Uzmanlık Sınavında radyoloji branşının durumunu ele alacak. Ayrıca, radyoloji asistan sayısındaki artışın eğitim programlarına ve Türkiye'deki radyoloji hizmetlerinin kalitesine etkileri üzerine değerlendirmeler yapacak.

Türk Radyoloji Derneği Görüntüleme Bilişimi Grubu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Dicle ise, yapay zeka ve dijital teknolojilerin radyoloji eğitimine olan etkisini, yapay zeka destekli teşhislerin doğruluk oranlarını ve bu teknolojilerin hekimlerin kariyer fırsatları üzerindeki etkilerini tartışacak. Ayrıca, yapay zekanın radyoloji alanındaki yasal ve etik çerçevelere uygunluğu ve Türkiye'deki geleceği üzerine görüşlerini paylaşacak.

Canlı yayın, yarın akşam saat 17.00'da Medimagazin Youtube hesabından gerçekleştirilecek.

Yayına ulaşmak için tıklayınız.

radyoloji
prof dr can cevikol
turk radyoloji dernegi
canli yayin
prof dr oguz dicle
Yorum (2)
nevzat kulukçu
radyoloji gereksiz bir bölüm. dışardan bakınca iyi kötü hastanın nesi olduğu anlaşılabilir.
3
Cevapla
Cookie Monster
@nevzat kulukçu katılmıyorum hocam, zira mesleki sorumluluk ve çeşitli rapor düzenlemede konsültan oalrak bulunmaları tıbbi idari ve mevzuat için (misal:tsk yönergesi) bulunmaları şarttır.bir atasözü der ki; çirkin radyoloji bölümü yoktur: iyi çalışmayıp işini iyi yapmayan radyoloji uzmanı vardır.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir