Medimagazin logo

Pediatri kontenjanları yine boş kaldı

Pediatri kadrolarında doluluk oranının % 40’ın altında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Eylem Sevinç, "Unutmayalım ki çok uzun bir sürede değil sadece 1- 2 yıl sonra hekimler, kendi çocuklarını muayene edecek pediatri uzmanına erişmekte çok zorlanacak. Çözüm, pediatride tüm hekim ve asistanlara çift maaş ve çift döner sermaye ödenmesi, mecburi hizmetin kaldırılması ve sınavsız yan dal yapma seçeneği sunulması gibi özendirici tekliflerin gündeme alınması ile mümkün olabilir. Yoksa çocuk hekimliği biter." dedi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Pediatri kontenjanları yine boş kaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - 2023 yılı 2.dönem TUS sonuçları açıklandı. Sonuçların belli olmasıyla pediatri kontenjanlarındaki düşüş dikkat çekti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Karabük Üniversitesi Pediatrik Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem Sevinç, pediatri kadrolarında doluluk oranındaki azalmaya dikkat çekerek önlem alınmadığı taktirde çocuklarını muayene edecek uzman kalmayacağına vurgu yaptı.

Pediatri kadrolarında doluluk oranının % 40’ın altında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Eylem Sevinç “Çalışma şartları diğer branşlar göre daha zor olan pediatri asistanlığını kimse tercih etmiyor. Dahası bitirdikten sonra döner sermaye olarak emeğinin karşılığının alınamaması, mecburi hizmetin olması, birçok hastanede yeterli laboratuvar ve donanımın olmaması gibi durumlar yeni mezunları riski az parası çok olan branşları tercih etmeye yönlendiriyor.

Birde yan dal uzmanlık eğitimi ve mecburi hizmeti var. İcabı olmayan resmi ve dini bayram günlerinde diğer memurlar gibi tatil yapan biyokimya, mikrobiyoloji, halk sağlığı, nükleer tıp ve fizik tedavi gibi branşlar çok daha cazip.” ifadelerini kullandı.

"Özendirici teklifler gündeme alınmalı"

Prof. Dr. Sevinç sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Unutmayalım ki çok uzun bir sürede değil sadece 1- 2 yıl sonra hekimler, kendi çocuklarını muayene edecek pediatri uzmanına erişmekte çok zorlanacak. Çözüm pediatride tüm hekim ve asistanlara çift maaş ve çift döner sermaye ödenmesi, mecburi hizmetin kaldırılması ve sınavsız yan dal yapma seçeneği sunulması gibi özendirici tekliflerin gündeme alınması ile mümkün olabilir. Yoksa çocuk hekimliği biter.”

 

2023-TUS 2. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı

TUS'ta eğitim ve araştırma hastaneleri kontenjanlarına yerleşme yüzde 85 oldu

prof dr eylem sevinc
pediatri kadrolari
tus
Yorum (28)
Cookie Monster
pediatri kadroları boş kalınca üzülmeyin. ama obstetri-jinekloloji ve diğer gross bölümler de boş kalınca, işte o zaman vakit geçmiş olacak. birileri hicran şarabından yudum yuduuuuuum içmiş olacak (ironiyi anlayan anlamadı, anlamayana beyn.dll adrese teslim gönderilecektir).........
4
Cevapla
böyle gitmez
öncelikle küfür, hakaret,tehdit,han kapısı, dingonun mekanı gibi muayene odaklarını basma, dayak sopa,yaralama, sizi boşuna öldürmüyorlar deyip katletme gibi gibi gibi rezillikler bitecek bitirilecek. birinci şart bu, gerisi allah kerim...
17
Cevapla
DRÜ
herşey devletten bekleniyor. mobbing olmasa, nöbetler insancıl olsa ve asistanın da bir insan olduğunu hocalarımız kabul edip, buna uygun davransa sorun çözülür.
7
Cevapla
Yorumsuz
apartman alt katlarını üniversite yaparsan, sağını solunu doçent,prof yaparsan tabiiki kadroları dolduramazsın. mevcut pediatristlerde uzun süre yeter kimse endişe etmesin. 1990 da koskoca ilde bırak pediatrist, uzman yoktu. doktorunuzu kurda kuşa yem etmeyin yeter.
18
Cevapla
ali cantez
doğru söze ne denir !
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir