Medimagazin logo

TUS'ta eğitim ve araştırma hastaneleri kontenjanlarına yerleşme yüzde 85 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023-TUS 2. döneminde eğitim ve araştırma hastaneleri kontenjanına yüzde 85, üniversite kontenjanına yüzde 80 oranında yerleşmenin olduğunu bildirdi
Kaynak: AA
TUS'ta eğitim ve araştırma hastaneleri kontenjanlarına yerleşme yüzde 85 oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 24 Eylül'de düzenlenen 2023-TUS 2. dönem yerleştirme sınavının sonuçlarına ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden erişilebileceğini hatırlattı.

Bakan Koca, şunları kaydetti:

"2023-TUS 2. döneminde eğitim ve araştırma hastanesi kontenjanına yüzde 85, üniversite kontenjanına yüzde 80 oranında yerleşme oldu. Tüm kontenjanlara yerleşme oranı yüzde 82'dir. Eğitim ve araştırma hastanelerinde 40 uzmanlık alanının 32'sinde yüzde 90 ve üzeri yerleşme gerçekleşti. Tercihte bulunup yerleşemeyen adaylar kısa süre içerisinde açılacak olan ek yerleştirmeye başvurabilecekler."

 

2023-TUS 2. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı

tus 2donem
egitim ve arastirma hastaneleri
saglik bakani fahrettin koca
Yorum (5)
Ali Cantez
pediatri boş kaldı... ondan haber ver...
4
Cevapla
se
sağlık bakanlığı kadrosu adı altında doktorları tüm iradeleri hapsedilmiş durumda. yök kadrolarına görevlendirme ile değil , normal atama şeklinde atama yapılmalı ve mecburi hizmet kaldırılmalı.
3
Cevapla
DRÜ
@ali cantez pedi̇atri̇ asi̇stanlarina i̇nsani̇ değerlere aykiri nöbet tutturulmasi ve hoca mobbi̇ngi̇ ... olduğu i̇çi̇n boş kaldi.
2
Cevapla
Dr.Cevdett
üniversitelerin bitirilişini hazin hazin izliyoruz. el becerisi ve esnaflığı kuvvetli cerrahlar üniversiteleri çoktan terk etmişti. süreci başlatan eski efsane sağlık bakanı acaba ne düşünüyordur???
Cevapla
dr@dr.com
hocaların kaprisi, asistanların başı boş kalması, adam akıllı eğitim değil, köle muamelesi yapılması, muayenehane ve özel hastanede çalışmalar, kötü davranışlar, elbet ki üniversite hastanelerini boşaltır, kimse tercih etmez, tabii birde parasal sorun var,ayrıca hocalar sözleşmeli çalışmalı.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir