Medimagazin logo

Öğretim üyeleri üniversitede sundukları sağlık hizmetlerini SGK'ya fatura edebilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı öğretim üyelerinin üniversitede sundukları sağlık hizmetlerini SGK'ya fatura edebileceklerini belirtti.
Öğretim üyeleri üniversitede sundukları sağlık hizmetlerini SGK'ya fatura edebilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı yayımladığı duyuru ile 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle öğretim üyelerinin üniversitede sundukları sağlık hizmetlerini SGK'ya fatura edebileceklerini belirtti.

 

650 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yeniden getirilen ve kamuoyunda “Tam Gün” olarak adlandırılan hukuki düzenleme 2012 Temmuz ayında Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Anayasa Mahkemesi hükmünde; gerekçeli kararın Resmi Gazetede yayımlanmasından altı ay sonra yürürlüğe gireceğini belirtmiş, Anayasa Mahkemesi'nin "Tam Gün"e ilişkin gerekçeli iptal kararı 1 Ocak 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

 

Kararda; kamuda çalışan hekim ve diş hekimlerinin ikinci bir işte çalışamamaları yönünde getirilen yasağın, hükümete kanun hükmünde kararname yetkisi veren 6223 sayılı Yetki yasasının kapsamı dışında, sınırlar aşılarak getirilmiş olan bir düzenleme olduğu ve bu nedenle de iptali gerektiği belirtilmişti.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nın dün yayımladığı duyuruda Anayasa Mahkemesinin iptal kararına değinilerek şu açıklama yapıldı; "

 

Anayasa Mahkemesinin, 01/01/2013 tarihli ve 28515 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 18/07/2013 tarihli, E.2011/113, K.2012 /108 sayılı '650 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ilgili hükümlerinin iptaline ilişkin kararının Resmi Gazetede yayımlanışından başlayarak altı ay sonra yürürlüğe girmesi uygun görüldüğünden, kararda mevzubahis öğretim üyeleri 01/07/2013 tarihinden itibaren üniversitede sundukları sağlık hizmetlerini Kurumumuza fatura edebileceklerdir."

öğretim
üyeleri
üniversitede
sundukları
sağlık
hizmetlerini
sgk'ya
fatura
edebilecek
Yorum (5)
Tam Gum
aslinda 650 sayili kararname en basindan beri hukuksuz bir sekilde uygulamaya sokuldugundan zaten yok hukmunde idi. anayasa mahkemesinin iptal etmesinden sonra bu durum hukuksal anlamda da onanmisti. bu nedenle biz ogretim uyelerinin gecmise donuk performans ve doner odemelerimiz icin dava acmasi ve bu odemeleri almasi mumkun. su anda tekrar medula'ya tanimli durumdayiz, zaten aksi durum tamamen keyfi ve hukuksuzdu. ayrica yeni kanuni duzenleme yapilmamis oldugundan kamudaki tum hekimlerin muayenehane acma hakki da geri gelmis durumdadir. ogertim uyelerinin muayenehanelerinin kapanmasi icin gun sayan arkadaslarin yuzlerini gormek lazim simdi...
0
Cevapla
eren ercan
Sayın Tam Güm size çok teşekkür ederim. Bu kadar mı güzel ifade edilir. Sevgi ve selamlar;
0
Cevapla
Atilla Çoruh
Evet, SGK ya öğretim üyesinin yaptığı ameliyat fatura ediliyor; ancak öğretim üyesi buradan para kazanmıyor, öğretim üyesine verilen bir para yok!! Üniversite parayı kazanıyor, üstüne üstlük, öğretim üyesi kendisine hasta tarafından açılabilecek bir tazminat davasıyla karşı karşıya kaldığında da, almamış olduğu bir para karşılığında, kendisi hakkında kesinleşmiş tazminatı da ödemek zorunda kalıyor (hasta tazminat davasını üniversiteye açıyor; üniversitede bu tazminatı, öğretim üyesine rücu ediyor). Değişen bir şey yok.. İşin doğrusu bu.... Saygılarımla
0
Cevapla
üç harfli
tamgüm üniv.içinde muayenehane açarsanız SGK öder, ama rektörünüz ne der bilmem? Neden öğretim üyeliği ya da hocalık yapacağınıza paralı hastaları özelde muayene etmekte bu kadar heveslisiniz? Kendine güvenen hocalar hocalığı bırakıp aylık minimum 100 bin kazanıyorlar ciddi özel hastanelerde; paragözseniz niye onların yanında yer almıyorsunuz?
0
Cevapla
dr
yani tüm uzmanlar muayenehane açabilecekmi
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir