Medimagazin logo

Mecburi hizmette "geçici görevlendirmelere" soru önergesi

Mecburi hizmette "geçici görevlendirmelere" soru önergesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.
Saygılarımla.

 
Prof. Dr. Aytuğ Atıcı
  Mersin Milletvekili


5371 sayılı yasa gereğince yurt içinde veya yurt dışında öğrenimlerini tamamlayarak tabip, uzman tabip veya yan dal uzmanı tabip unvanını kazananlar, devlet hizmeti yapmakla yükümlüdürler. Aynı yasada “Devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirmekte olan personel mazeret ve zorunlu haller dışında başka yere atanamaz. Ancak deprem gibi olağanüstü hallerde geçici olarak bir ayı aşmamak üzere görevlendirilebilir.” denmektedir.

Son zamanlarda ülkemizin çeşitli yerlerinde Devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirmekte olan tabiplerden bir kısmının, “zorunlu haller” gerekçesi ile esas atanma yerlerinden il merkezlerine geçici görevle atandıkları görülmektedir.

Buna göre;
1.    Devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirmekte iken deprem dışında, “zorunlu haller” gerekçesi ile Türkiye’de kaç tabip atandıkları yerler dışında geçici görevle çalışmaktadır? Bunlardan kaçı uzmandır?
2.    Birinci maddede anılan ve geçici görev süresi bir ayı aşan tabip sayısı kaçtır?
3.    Devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirmekte iken deprem dışında, “zorunlu haller” gerekçesi ile Ankara’da kaç tabip atandıkları yerler dışında geçici görevle çalışmaktadır? Bunlardan kaçı uzmandır?
4.    Üçüncü maddede anılan ve geçici görev süresi bir ayı aşan tabip sayısı kaçtır?
5.    Bu geçici görevlendirmeler, hangi gerekçelere ve yasalara dayanarak çıkarılmıştır?
 

mecburi
hizmette
"geçici
görevlendirmelere"
soru
önergesi
Yorum (6)
kardiyolog origo
Syn Aytuğ bey ben sorularınıza cevap vereyim kısa yoldan. Hepsi torpil işi. istediğini istediği yere çeker, istediğini süründürür. bu iş yıllardır böyle. Sağlık bakanlığı, sağlık müdürlüğü çok güzel organizedir bu konularda. Ben size daha ilginç şey anlatayım. Bizim hastanemizde(il) bir uzman şehrimize yakın büyük bir ilde 1 yıla yakındır geçici görevlendirmede ve sürekli de bizim hastanenin döner sermayesinden faydalanıyor. Daha nice şeyler var hep örtpas ediliyor. Değerli vekilim sizin sorguladıklarınız en hafifleri.
0
Cevapla
kadri demircan
torpili ayarlayan geciçi görevle merkeze gelmektedir ve son dönemde oldukça yaygınlaşmıştır. partinin adı 'sözde' adalet olmaya başladı sanki..
0
Cevapla
sedat hak
bir örnek....; siverek devlet hastanesinde enfeksiyon hastalıkları kadrosuna atanan uzman hekim hastanede başka enfeksiyon hastalıkları uzmanı olmamasına rağmen merkezde geçici olarak görevlendirilmiştir ve mecburi hizmet süresi sivereğin gün sayısına göre (350) hesaplanmaktadır. sayın yetkililer mecburi hizmet kalksın garibanlar ilçede çalışsın yasası çıksın!!!!
0
Cevapla
SALİH HEKİM
Şanlı bir ilimizin çocuk hastanesinde bu konu ile ilgili ucube bir durum biz doktorları çileden çıkarmıştı. Hanımefendi dr, yüksek yerden yakını vasıtası ile mecburi hizmeti bitene kadar Ankara'da masa başında geçici görevle çalışıp(?) başhekim yardımcılığı mertebesinden döneri cebe indirirken, diğer emektar doktorlar canları çıkarcasına çalışmalarına rağmen onun kadar döner sermayeden yararlanamıyordu. Hanımefendi hem başhekimlik kadrosunu boş yere işgal ediyordu hem de bir damla alınteri dökmeden döneri cukka ediyordu. O dönemde bu durumu bilen hiç bir doktor arkadaş haklarını bu hanımefendiye helal etmemişlerdir bu biline.
0
Cevapla
yazık yazık
meşhur bir ilimizde yüksek bürokrat eşi bir dr. hanım bir branş hastanesinde kendisi pratisyen olmasına rağmen ;yani branşı ile ilgili yapabileceği hiç bir iş yokken başhekim yardımcısı yapılmış...diğer başhekimleri ve idari kadrodakilerin yardımıyla gününü geçirmiştir.Kimsesi olmayan diğer pratisyenler( torpilli bayan doktorla aynı yaşta ve daha çok eziyet çekenler) arkasından beddua etmişlerdir....biline.....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir