Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi yenilik çalışmaları kapsamında hastane yatakları yenilenirken, eski yataklar ise ihtiyacı olan kurumlara veriliyor.
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi uzun süredir devam ettirdiği yenileme çalışmaları kapsamında, hastane yataklarını yenilenirken eski yatakları ise ihtiyacı olan kurumlara gönderiyor. Eski yataklar hastane bahçesinde biriktirilerek, kullanılabilir durumda olanlar ayrıştırılarak ihtiyaç sahibi olan yerlere gönderilecek. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Tamer, hastanede yenileme çalışmalarının devam ettiğini bu kapsamda hastane yataklarını da değiştirdiklerini belirtti. Tamer, “Hastanemizin ihtiyacı olan 200 tane çift motorlu yatağı Devlet Malzeme Ofisinden karşıladık. 200 tane de manuel yataklarımızı yeniledik ve toplamda 400 yatağımızı yenilemiş olduk. Eski yatakları hastane bahçesine yerleştirdik. Kullanılabilir durumda olanları ayırt ediyoruz, bunları ayırt etme nedenlerimiz ise daha önce ihtiyacı olup başvuran yerler vardı. Bizde Emniyet Müdürlüğü'ne bu yatakları tahsis etmiş olduk. Bakanlıktan onay geldiği zaman yataklar Emniyet Müdürlüğü'nün ihtiyacı olan bölümlerine göndereceğiz'' dedi.
200 tane daha yatağa ihtiyaçları olduklarını belirten Tamer, “Hastanemiz bin200 yataklı ve bunlardan bin 145 yatak aktif olarak kullanılmakta ve servislerimizin ihtiyaçlarına göre yenileme çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Servislerde yatan Nimet Gümüşsuyu isimli hasta yeni yatakların çok rahat kullanışlı ve temiz olduğunu ifade ederken, eski yatakların bu kadar rahat olmadığını söyledi.