Medimagazin logo

Kaldırım taşıyla saldırılan doktor için 'Can güvenliği ve koruma kararı' çıkarıldı!

Şanlıurfa'da Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uyuşturucu bağımlısı olan hasta tarafından saldıraya uğrayan doktor için Sağlık Bakanı devreye girdi.
Kaldırım taşıyla saldırılan doktor için 'Can güvenliği ve koruma kararı' çıkarıldı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SABAH'tan Mehmet Yılddırım'ın haberi;

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisinde meydana gelen olayda bağımlı olduğu öne sürülen Ali K. uyuşturucu kullandığı sırada gözüne yapıştırıcı madde gelince acil servise gitti. Nöbetçi doktor Sezer Eşfer, gözünü yıkayıp tedavisini tamamladığı Ali K.'ye, risk oluşturacak bir durum olmadığını, genel muayene için göz doktoruna başvurması gerektiğini söyledi.

Duruma öfkelenen Ali K. 'bana bakacaksınız' diyerek acil servis önünde söktüğü kaldırım taşıyla doktora saldırmaya kalkıştı. Hasta yakınlarının araya girmesiyle engellenen Ali K. hastane polisleri tarafından gözaltına alındı. Kaldırım taşı ile doktora saldıran kişinin serbest bırakılmasının ardından yeni gelişmeler yaşandı.

DEVREYE SAĞLIK BAKANI  GİRDİ

Madde bağımlısı olduğu öne sürülen Ali K., uyuşturucu kullandığı sırada gözüne yapıştırıcı madde gelince acil servise gitmiş ve Nöbetçi Doktor Sezer Eşfer'e kaldırım taşıyla saldırmıştı.

Ali K. emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece eylemi gerçekleştirmediği gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Yaşananların ardından serbest kalan Ali K. bu kez alkollü olarak hastaneye gitti. Dr. Eşfer'in duruma tepki göstermesinin ardından Sağlık Bakanının talimatı ile Dr. Eşref hakkında can güvenliği ve koruma kararı çıkarıldı.

Serbest bırakılan Ali K. ile ilgili de yeni bir adli sürecin başlatılacağını duyuran Dr. Hikmet Şeyhanlıgil "Meslektaşımızdan mesaj var. Bakan beyin talimatıyla İlçe Emniyet Müdürü eşliğinde geldim. Can güvenliği ve koruma kararı çıkarılıyor. Savcıyla da görüşülmüş kişi tekrar gözaltına alınacak." dedi.

Dr. Eşfer de konuya dair yaptığı açıklamada, "Emniyet tarafından can güvenliği kararı çıkartıldı. Saldırgan içinde gereken en kısa sürede yapılacak diye umut ediyorum. Herkese tekrar teşekkür ediyorum. Öncelikle arayan soran, destek veren herkese çok teşekkür ederim" dedi.

saglikta siddet
Yorum (6)
Ömer Hayyam
çok güzel korurlar!
1
Cevapla
Drcan
ben de bir acil hekimiyim. böyle durumlarda canımızı kurtarmak için sosyal medya mı kullanmamız gerekiyor? hiçbir sosyal medya hesabım yok, demek ki can güvenliğim de yok. ilginç bir adalet sistemimiz var!
5
Cevapla
serdar b
saldırgan doktora ilk saldırıdan sonra teşebbüsün yarım kalması nedeniyle serbest bırakılmış,neyse tutuklanmış ama benim naçizane önerim meslektaşıma siz işinizi garantiye alın tedbirinizi kendiniz alın teşebbüsü tamamlamaya çalışan başkaları olur..bazan merak ediyorum mesela koruma tutmalı mıyız?
3
Cevapla
Adnan
hani sağlık personeline saldırı katalog sütçü ve zanlı tutuklanacak idi.
3
Cevapla
Doc
koruma kararı alınsa ne olur ki? sorun bu insanların o kaldırım taşını sökebilecek , aynı yere alkollü halde 2.defa gelebilecek cesareti verenlerde suç. o doktorun evini arabasını sorsa bütün güvenlikler tarif eder. çünkü oranın yerli halkı maalesef güvenlikler
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir