Medimagazin logo

Hekimlerin özlük haklarını düzenleyen 14 maddelik kanun teklifi ne getiriyor? İşte madde gerekçeleri

Hekimlerle ilgili özlük haklarını düzenleyen 14 maddelik kanun teklifi bugün TBMM'ye sunuldu. Kanunun yürürlüğe girmesiyle hekimlerin sabit ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınacak ve ek ödeme tavanları yükseltilecek
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hekimlerin özlük haklarını düzenleyen  14 maddelik kanun teklifi ne getiriyor? İşte madde gerekçeleri
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - "Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" bugün TBMM Başkanlığına sunuldu.

Uzman hekim ve diğer sağlık personelinin mali haklarında iyileştirmeler sağlayan kanun teklifinin yürürlüğe girmesiyle Sağlık Bakanlığı’na bağlı hekimlerin sabit ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınacak.

TBMM'ye sunuldu! İşte hekimlerin özlük haklarını düzenleyen 14 maddelik kanun teklifi!

Hekimlerin ek ödeme tavanları da yükseltilerek hekim ve diş hekimleri için %180 olan sabit ek ödeme oranı %265’e yükseltilecek.

Üniversite hastanesinde görev yapan personelin sabit ek ödemeleri de Sağlık Bakanlığı personeli ile paralel hale getirilecek. Üniversite hastanesinde görev yapan hekimlerin ek ödemeleri de merkezi yönetim bütçesinden karşılanacak.

Kanunla, başasistanların en az 2 yıl o kurumda görev yapmış olma şartı 1 yıla düşürüyor. Doktor öğretim görevlileri de bu kapsama dahil ediliyor.

Kanunda ilk defa ve yeniden atamalara ilişkin bir madde de yer alıyor. Böylece kanununun yürürlüğe girmesi ile atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde daha adaletli bir sistem getirilecek.

İşte madde gerekçeleri:

Medimagazini takip edin:  Facebook, Twitter, Instagram, ve YouTube.

tbmm
ozluk haklari
hekim
kanun teklifi
sabit ek odeme
Yorum (21)
Hekim
normalde hekimin ek göstergesi 13binfen 30bine çıkıyordu ve 2500tl lik artış oluyordu şimdi ise 14binden 20bine cikariyorlar ve sadece 750-1000tl artış olacak ve buna zam diye alay gececekler
93
Cevapla
Dr.Orhan
ne maaşlar artıyor, ne ek ödemeler. sadece emekli maaşları artıyor o da aralıktaki düzenlemenin 3te1 i kadar. hani verilen sözler. hani herkesi mutlu edecek düzenlemeler.
119
Cevapla
dr.mikro
@hekim aralık ayında kabul edilen yasaya göre pratisyen hekim katsayı çarpanı 13 binden 33 bine çıkıyordu artış 3.600 tl idi şimdi 20 bine çıkarılıyor 1.250 tl artış olacak.uzman hekim ise 17 binden 40 bine çıkıyordu artış 4.135 tl idi şimdi 26 bine çıkıyor 1.600 tl artacak dağ fare doğurdu yine...
77
Cevapla
İbrahim duman
pandemi sonrası randevu alamayanalara çözüm maddelerini içeriyor gibi.% 1-2 lik dilime hayırlı olsun.
7
Cevapla
dr.mikro
emekli uzman hekime 12 bin tl maaşı çok görenler vali maaşını geçiyor (oysa geçmiyordu vali emekli maaşı 16 bin tl) diye ortalığı ayağa kaldıranlar kına yaksınlar.çalışan hekimler yine yoksulluk sınırı altında emekli hekimler ise açlık sınırının biraz üstünde maaşla devam edecekler...
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir