Medimagazin logo

Hastane ile doktor aleyhine 1 milyon liralık tazminat davası

Türkiye'nin muhasebe alanında tanınmış öğretim üyelerinden olan İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi emekli öğretim üyesi 70 yaşındaki Prof. Dr. Çetin Şanlı, 31 Ocak 2011'de tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybetti.
Kaynak: SABAH - ALİ OKTAY
Hastane ile doktor aleyhine 1 milyon liralık tazminat davası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Prof. Dr. Şanlı'nın 'yanlış tedavi' sonucu öldüğünü ve ölüm raporunda çelişkiler bulunduğunu iddia eden eşi Bengi ve kızı Seda Ayşe Şanlı, hastane ile doktor aleyhine 1 milyon liralık tazminat davası açtı. ABD'de yaşayan aile adına mahkemeye başvuran avukatın dava dilekçesinde, ölüm raporunda Şanlı'nın 'subakut miyokard enfarktüsü'nden (damarlara oksijen gitmemesi sonucu kalp krizi) hayatını kaybettiğinin yazıldığı, ancak hastaya anjiyografi yapılmadığı ve raporun çelişkili olduğu ifade edilerek, "Anjiyografi yapılmış olsaydı, semptomların nereden kaynaklandığı ve kalpteki damarların durumu ortaya çıkacak ve ölüm engellenebilecekti" denildi. Ailenin anjiyografi yapılması isteğinin, doktor Genco Y. tarafından geçiştirildiği ve dikkate alınmadığı belirtildi.

hastane
ile
doktor
aleyhine
1
milyon
liralık
tazminat
davası
Yorum (19)
Frankie Bellevan
kullandıkları ifadeye bakın:"ölüm engellenebilirdi." demek ki doktor ölümü engellemek istememiş.yine de aile insaflı davranıp,doktoru hastasını taammüden öldürmekle itham etmemişler. doğru.hekimler diledikleri hastanın ölümünü engelleyebilirler.dilemedikleri de hekimlere tazminat davası açabilirler. bu örnek de abd'de yaşayan eğitimli,kültürlü bir aileden. acaba bu dr.genco y meslektaş türkiye'de ne kadar para kazanabiliyor?merak ettim. aile ve avukat muhasebeden anladığına göre,demek ki çok kazanıyormuş. 31/01/2011'de vefat etmiş olan prof.dr.çetin şanlı hoca'ya allahtan rahmet dilerim.
0
Cevapla
Hasan Beter
Allah Rahmet eylesin. Halbuki Rahmetlinin daha yaşayacak onlarca yılı vardı.
0
Cevapla
ayt12
Arkadaşlar, bu iş çığırından çıkmaya başladı. Göreceksinz biz ABD den bile kötü olacağız. Artık hastalar veya yakınları, bırakın malpraktisi, şu bu tetkiki veya tahlili istedimde yapılmadı diye dava açacaklar. Veya en ufak bir sorunda (ABD den örnek: Kolesistektomi sonrası serviste yatarken iki günlük ateşi oldu diye !) hemen yargıya yönelecekler. Hele bir de ispat yükümlülüğü hekimde olur ise, vay halimize. Avukatlara yeni kazanç alanları doğacak, hastalar ne koparırım peşinde olacak ve hekimler zamanlarını adliye koridorlarında harcayacaklardır. Artık bu işe dur demenin zamanı geldi.
0
Cevapla
ihsan
Tek çözüm aciller de dahil genel greve giderek olağanüstü hal ilan ettirmek.
0
Cevapla
ogrenci
biz bosuna ogreniyoruz ozaman endike kontraendike durumlari...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir