Medimagazin logo

Hakkâri'ye mecburi geldi gönüllü kaldı

Hakkâri Devlet Hastanesi'nin başhekim yardımcısı Ebru Uğurbaş görev süresi bitmesine rağmen gitmiyor. İki kadın doktor da aynı yolda.
Kaynak: RADİKAL
Hakkâri'ye mecburi geldi gönüllü kaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Devlet çalışanlarının genellikle ‘kaçtığı’ bir şehir olan Hakkâri’nin kadın doktorları, görev süreleri dolmasına rağmen tayin istemeyip gönüllü olarak kalmayı tercih etti.

 

Hakkâri Devlet Hastanesi’nde görevli Başhekim Yardımcısı Dr. Ebru Uğurbaş, 3 ay önce zorunlu hizmet yasası kapsamında kente atanan deri ve zührevi hastalıklar uzmanı Dr. Serpil Pırmıt ile çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Bircan Hızlı Karabacak, Hakkârililerin beyaz melekleri oldu.

 

Konukseverlik etkiledi
Hakkâri Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı, biyokimya uzmanı Dr. Ebru Uğurbaş mecburi görev süresinin son bulmasına rağmen Hakkârililere hizmete devam etmenin mutluluk verdiğini söylerken, Dr. Serpil Pırmıt ve Dr. Bircan Hızlı Karabacak da gerekirse hizmet sürelerini uzatmayı planlıyor.

 

Görev süresi dolduğu halde gönüllü olarak Hakkâri’de kalmaya karar veren Dr. Ebru Uğurbaş, kentte kalma nedenini şöyle anlattı:

 

“Buradaki insanların hizmete çok ihtiyacı var. Buradaki halkın gösterdiği saygı ve misafirperverlik bizi buraya daha çok bağladı. Aslında olaylar bizi de zorluyor. Ama televizyonlardaki haberlere bakarak korkup buraya gelmeyenlere anlam veremiyorum.”

 

Gelmeden önce korktuk
Kente 3 ay önce atanan Dr. Serpil Pırmıt ile Dr. Bircan Hızlı Karabacak da kısa sürede kente uyum sağladı. Dr. Pırmıt, Hakkâri’ye gelmeden önce korkularının olduğunu ancak geldikten sonra endişelerinin sona erdiğini belirtti. Gerekirse mecburi hizmet süresi bittikten sonra da burada görevini uzatacağını anlatan Dr. Pırmıt, arkadaşı çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Bircan Hızlı Karabacak ile günde yaklaşık 90 hastaya bakıyor.

hakkâri'ye
mecburi
geldi
gönüllü
kaldı
Yorum (11)
DR.UĞUR TURHAN
Kocaman 3 yürek, sevgi dolu bakışlar. Doğu anadolu kadir kıymet bilir, kişiyi ya daha depresif yapar ya da kendi özbenliğine ulaşmasını sağlar. Muş'un bir köyünde 2006 yılında yaptığım zorunlu hizmet süresi esnasında hekimlik melseğinin o tatminkar yönünü yaşadım, uğruna çalıştığımız halk, bizim halkımızdı, konusma dilini anlayamasak da... hekimlik zor iş... almadan vermekle başlıyorsun bilgilerini, yaşamını, gençliğini... 'tanımadığın insanlar için bir laboratuvarda ölebilmelisi. 'Nazım'ın dediği gibi... Ama asla bir politikacının, bir bakanın, bir siyasinin elinde küstah bir başarı belgesi olmak için değil..sadece insanlık için, insanlarımız için.
0
Cevapla
esra
arkadaşlarımızın ne çektiğini gayet iyi biliyoruz.... istisnalar kaideyi bozmaz
0
Cevapla
m. murat
propoganda kokan bir haber.... kimse kanmasın.
0
Cevapla
sami
mecburi hizmet kuraları çekildi. hakkariyi çeken hekimler gitsin diye sağlık bakanlığı tarafından hazırlanmış bir haber, sakın kanmayın
0
Cevapla
beklen üre
tamamen propoganda için gerçek dışı bir haber, şırnak hakkari bölgesinde mutlu tek hekime rastlamadım. tabi mecburi hizmet atamalarının olduğu döneme gelmesi haberin çok manidar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir