Medimagazin logo

Genel Sekreter: Hasta memnuniyetinde Türkiye birincisiyiz

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Semih Yancar, Kahramanmaraş'ın büyükşehirler içerisinde sağlık hizmeti memnuniyetinde Türkiye birinci olduğunu söyledi.
Genel Sekreter: Hasta memnuniyetinde Türkiye birincisiyiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yancar, Genel Sekreterlikte düzenlediği basın toplantısında, bu yıl yaptıkları yatırımlar ve yürüttükleri projelerle ilgili bilgi verdi.

Bütün sağlık çalışanlarının halka kaliteli hizmet sunmak için gayret ettiğini belirten Yancar, şöyle konuştu:

"Kahramanmaraş, büyükşehirler içerisinde sağlık hizmeti memnuniyetinde Türkiye birincisi. Aynı zamanda kamu hastaneleri değerlendirme kriterlerinde de bine yakın kriter içerisinde toplam puanlarıyla Türkiye birincisi. Biz de bu birinciliği tescil etmek ve halkımıza en üst sağlık hizmetini sunabilmek için çaba sarf ediyoruz. Kent merkezinde sağlık alanında sunmadığımız bir hizmetin kalmamasını istiyoruz."

İlde sağlık hizmeti memnuniyetinin yüzde 35'lerden 80'lere yükseldiğini kaydeden Yancar, bu oranı 85-90'lara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Vatandaştaki sağlık hizmeti beklentisinin değiştiğini dile getiren Yancar, "doğru doktor, doğru tanı ve doğru tedavinin hasta memnuniyeti için yetmediğini", tüm hizmetlerin üst düzeyde olması gerektiğini sözlerine ekledi.
 

genel sekreterlik
kahramanmaraş
semih yancar
hasta memnuniyeti
Yorum (5)
Kamil Ömür
Diğer devlet kurumlarının işleyişinden hiç memnun değilim ama o kurumun amirleri memnuniyet oramız % 30 dur yakın zamanda bunu % 50 ye çıkaracağız diye hiç açıklama yapmıyorlar. Sayın Sekreter memnuniyet oranın isterse % 100 olsun yine bir gün görevden alınacaksın bu nedenle fazla kasmaya gerek yok.
13
Cevapla
mehmet ince
sayın sekreter çalışan mennuniyeti nasıl ?çalışan memnuniyeti konusunda kaçıncı sıradasınız?
13
Cevapla
CEMİLE ACAR
çalışan memnuniyeti?
8
Cevapla
Yusuf Yıldırım
Sn Genel Sekreter geçmişte başhekimliğimi yapmış, memleketini seven, çalışan haklarını en az hasta hakları kadar gözeten çok değerli bir kişidir. Mevcut sağlık sistemi ve yaşanılan olumsuzluklara rağmen sağlıkta kaliteyi arttırmaya yönelik sürekli proje geliştiren bir hekimdir. Sistemi sorgularken bizi idare eden gerçekten düzgün insanlara karşı ön yargılı olmamalıyız. Başarılarının daim olması dileğiyle
4
Cevapla
Cemalettin tunçkaya
Hasta memnuniyeti demek sağlık çalışanı memnuyeti demek değildir.Ve sağlık sisteminin iyi yürüdüğü anlamına gelmez.Kendi çalışanını hasta karşısında ezdirirsen bu memnunluk üstlere yaranmaktan başka işe yaramaz.Sağlık çalışanı ve hasta aynı anda memnunsa iyi iş yapıyorusnuz demektir.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir