Medimagazin logo

E.Ü. Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde çocuk psikiyatrisi bölümü açıldı

Bir bölümü 2007 yılında törenle hizmete giren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde, Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı da düzenlenen törenle hizmete açıldı
E.Ü. Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde çocuk psikiyatrisi bölümü açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR (İHA) - Bir bölümü 2007 yılında törenle hizmete giren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde, Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı da düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, E.Ü Güçlendirme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Refet Saygılı, E.Ü Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Bor, E.Ü Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necil Kütükçüler ve Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cahide Aydın da katıldı.

E.Ü Rektörlüğü ve E.Ü Güçlendirme Vakfı'nın katkılarıyla yapımı 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan klinik, acil vakalar hariç günde ortalama 50- 60 çocuğa sağlık hizmeti verecek. Klinikte 6 psikiyatrist ve bir uzman doktor görev yapacak. Açılış töreninde konuşan E.Ü Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi, yavaş yavaş bütünleşiyor" diye konuştu. Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı'nın eksiklerinin bulunduğunu da belirten Prof. Dr. Yılmaz, "En kısa zamanda eksikleri tamamlayarak, en iyi hizmeti vermek için çalışacağız" dedi. E.Ü Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cahide Aydın ise "Türkiye'nin en gelişmiş çocuk psikiyatri servislerinden birini hizmete açtık. Ne kadar gururlansak azdır. Zamanla ufak eksikliklerimizi de tamamlayarak en iyi hizmeti vereceğiz" dedi.

e.ü.
tıp
fakültesi
çocuk
hastanesi'nde
çocuk
psikiyatrisi
bölümü
açıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir