Medimagazin logo

En çok hangi branştaki doktorlar kazanıyor? (ABD)

Yapılan bir araştırmada branşlara göre hekimlerin yıllık kazançları belirlendi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
En çok hangi branştaki doktorlar kazanıyor? (ABD)
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kaliforniya’da bulunan, ulusal iş ve istihdam veri tabanı olan Glassmore’e göre; hekimler gelir düzeyi en yüksek olan meslek grubu olarak birinci sırada yer alıyor. 
Hekimliği takip eden diğer meslekler grupları ise: avukatlık, AR-GE Müdürlüğü ve Yazılım Geliştirme Müdürlüğü.
En Çok Kazananlar Ortopedistler
Medscape'in  Amerika’da yaptığı ve 26 tıp uzmanlığı alanını incelediği araştırmaya göre; pediatri uzmanlarının ortalama kazançları 204 bin dolar iken, ortopedi uzmanlarının yıllık kazancı (ortopedik ameliyatlar da dahil) 443 bin dolar.
Araştırmaya göre; ortopedistler 443 bin, kardiyologlar 410 bin, dermatologlar 381 bin, gastroentrologlar 380 bin, radyologlar ise 375 bin dolar ile yıllık gelir seviyesi en yüksek olan 5 uzmanlık alanını oluşturuyor. 
Pediatri ise 204 bin dolar ile gelir seviyesi en düşük olan uzmanlık alanı olarak son sırada yer alıyor.
Araştırmada ortopedi ve kardiyoloji alanı en yüksek gelir seviyesine sahip uzmanlık alanları olmasına rağmen, ankete katılan ortopedistlerin %44’ü, kardiyologların ise sadece %48’i kazançlarından memnun. 
Ankette memnuniyet seviyesi ölçülen diğer konular arasında; doktorların kendilerine zaman ayırıp ayıramamaları, hasta memnuniyeti,  muayene sürelerinin yeterliliği ve evrak işlerinin yoğunluğu gibi konular yer alıyor.

 


 

hekim kazançları
abd
branşlar
ortopedi
Yorum (5)
orhan
ABD yi boşverin, ülkemizin acı gerçeklerine gelin lütfen. İşte size gerçek; http://maaslari.net/kurum-hekimlerinin-maasi-1876.html
88
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Kapsama alanı en fazla olan branş, toplum için en etkili olabilecek branş hangisi? Dolaysıyla en yüksek statüde olması gereken branş onun olmasını bekleriz değil mi? Ama değil ! Ama sıralamaya dahil ol(a)madığını görüyoruz.Dermatoloji ise bayağı üst sıralarda.İdeolojik bir konu olsa gerek. Girişimcilik ve pazar ideolojisi.Halk sağlığı bu konumda ters köşe oluyor olmalı. O zaman Birinci çıkarım .İdeolojik durumla bilimsel durum, hatta ekonomik ihtiyaçlar ters köşe olabiliyor. İkinci çıkarım. İdeoloji bilimsellikten daha öne çıkan konu olabilir. Üçüncü çıkarım.Bilimsel yöntemlerde ideoloji konusu müfredata girmeli. Soruyla bitirelim. Türkiye'de durum nasıl.Halk sağlığının halleri Peki Obama sağlık sisteminin yaygınlaştırmasını kabul ettirebilmiş miydi ? Siyasal ve ideolojik olarak kabul ettiremedi. Yüksek mahkeme kararları ile oldu. Eeeeyyyyyyyyyyy yüksek mahkeme neden ideolojiye ters hüküm verdiniz ? Akıl( ve fıtrat) kısa vadeli düşün de ondan.Huyudur.Tarzıdır. Sağlık sistemini halk memnuniyeti üzerine kurmanın mantığı nedir ? Demokrasi aşkı.Ama unutmayalım, fıtrat kısa vadeli düşünür ve zaafları var.Eğitim düzeyine ise hiç giremeyeceğim.Malum. Olsun bizim ileri demokrasimiz var.Şimdilik siyasal rantı iyi bir söylem. Sağlıkta müthiş bir memnuniyet var.Acillere taşan iş yükü, aratan işlem ve maliyetler, sağlıkta şiddet , malpraktis mevzularını gölgede bırakıyor.İdeolojiktir.Aynı zamanda siyasal olduğu , ama bilimsel ol(a)madığını çıkarabiliriz. Fıtrat(insan) bu.İdeolojisi bu.Siyaseti bu.Ekonomisi de bu.Tercihleri de bu ! Sağlık olsun. Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı 19.04.2016
6
Cevapla
dr.mikro
Ali Ali yorumuna katılmıyorum yukarıdaki rakamlar vergilendirilmiş kazançlar haberin içeriğinde de ABD'de hekimler gelir düzeyi en yüksek olan meslek grubu olarak birinci sırada yer alıyor deniyor.Peki Türkiye'de durum nasıl gelir düzeyi en yüksek meslek grubu olmadığımız kesin.Çok küçük bir hekim grubunun evet geliri yüksek olabilir ama ne yazık ki hepimize çok para kazanıyor gözü ile balkıyor. İnternet bankacılığını açtım 2015 yılı gelirimi topladım 76.000 TL yani 26.200 $...
121
Cevapla
Osman D
ABD'de hekimler yaptıkları işe göre öyle çok iyi de kazanmıyorlar. Ayrıca olur olmaz açılan ceza ve tazminat davaları da cabası. Bu nedenle zeki, Anglo-Sakson kökenli beyaz amerikalı gençleri de çoğu zaten tıbbı bir meslek olarak seçmiyor. Örneğin hukuk, ekonomi (iktisat-işletme), yöneticilik tıbba göre çok daha cazip. Ben oradaki hastanelerde neden bu kadar zenci, çinli, hintli ve Akdeniz asıllı göçmen asıllı doktorların çok olduğunu oradaki bir arkadaşıma sorduğumda bu cevabı almıştım. Hamdolsun. Biz de bu kafa ile yavaş yavaş o çizgiye gidiyoruz.
28
Cevapla
Jane Woods
Amerika Birleşik Devletleri'nde Everydayhealth.com 'a göre, doktorlar yaptıkları işe göre çok iyi kazanmıyorlar. Ayrıca, ceza ve tazminat davaları en kısa sürede açıldı. Bu nedenle, Anglo-Saxon beyaz Amerikalı gençlerin çoğu, tıp mesleğini tercih etmemişlerdir. Örneğin, hukuk, ekonomi (ekonomi-işletme), yönetim tibiadan çok daha caziptir.
28
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir