Medimagazin logo

Doktorlara 195 bin liralık tazminat davası

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2007 yılında geçirdiği böbrek ameliyatında, karnında unutulan gazlı bez nedeniyle öldüğü iddia edilen Salih Doğan'la ilgili davada Adli Tıp hastaneyi kusurlu buldu.
Kaynak: CNN TÜRK
Doktorlara 195 bin liralık tazminat davası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Salih Doğan'ın ailesi, üniversite ve sorumlu doktorlar hakkında 195 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Davayla ilgili rapor hazırlayan Adli Tıp Kurumu gazlı bezin ameliyat sırasında unutulduğunu ve hastanenin tıbbi kurallara uymadığını oy birliği ile kararlaştırdı.

Daha önce Doğan'ın yakınlarının suç duyurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Bölümü'nde görevli 6'sı doktor toplam 11 personel hakkında, 'Bilinçli ve taksirli ölüme sebebiyet verme' suçundan soruşturma başlattı.

Soruşturma, Dicle Üniversitesi son soruşturma kurulunun, 11 personel hakkında 'men-i muhakeme' kararı ile sonuçsuz kalmıştı.

Bunun üzerine Doğan ailesi bu kez 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 25'i maddi, 170'i manevi olmak üzere toplam 195 bin liralık tazminat davası açmıştı.

doktorlara
195
bin
liralık
tazminat
davası
Yorum (9)
realmardin
adam unutmuş başlatılan soruşturma bilinçli ve taksirli ölüme sebebiyet verme..peki bi otobüs şöförü kadar dinlenme zamanı olmayan doktoru bu şartlarda çalıştıranlara neden dava açılmaz..
0
Cevapla
dr
İşte en kötüsü! Allah hiçbir hekim arkadaşımın başına vermesin. Böyle bir olay geliştiğinde hekim de en az hasta ve hasta yakınları kadar üzülüyordur eminim.
0
Cevapla
halktan biri
kesn bilinçli bırakmışlardır, 3 eneya ölsün diye, kesin..
0
Cevapla
sd
böyle durumlarda artık doktorlarında günlerce kesintisiz çalışmak zorunda bırakan amirlerine ve bakanlığa dava açması gerekiyor bir insan kaç saat ayakta durabilir dsö günde en fazla kaç saat çalışmaya izin veriyor? hastalar bir sürü gereksiz şeyi şikayet ediyorlar ama özellikle asistanların kaç gündür hastaneden çıkmadıklarını görüyorlar ben yorgun doktora hastamı emanet etmem demiyor ama başka hastayla ilgilenirken onu bırakıp benim benim hastamla ilgilenmedi yadda muayene ederken yüzü asıktı diye şikayet ediyorlar
0
Cevapla
hakkı demir
Başına böyle dava olayı gelen arkadaşlar varsa iyi bilirler...şimdi o doktorlar sigorta şirketi ile yapmış oldukları görüşme sonrasında kendilerine aynen şu cevap verilecektir:bizim sigorta kapsamı dışında bu olay! niyemi çünkü 1.maddede evrensel hukuk ve etik kurallara uyulmalıdır yazıyor ama siz uymamışsınız gazlı bez unutmuşsunuz!sonuçta adli tıp doktorları kusurlu bulduğu için bu tazminat doktorlardan çıkacak fakat işin bir diğer yönüde şu:yasalara göre doktorun1/8 yada 8/8 olması durumunda bişey değişmiyor yani doktor çok hafif kusurluda olsa tazminatın tamamını ödemek zorunda kalıyor...bununla ilgili tonlarca yargıtay kararı var...yapılan istatistiklere göre 2002 yılından beri doktorlara açılan dava sayısı yaklaşık 15 bin! bu ne demek biliyormusunuz:türkiyede yaklaşık 150 bin devlet ve özelde çalışan hekim var ve bu hekimlerin yarısına yakını temel branşlarda desek(biyokimya ,anatomi,,,)kalan her 6-7 hekimden birine dava açıldığı anlamı çıkıyor....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir