Medimagazin logo

Doğumda ihmal iddiasına, 390 bin TL tazminat talebi

Sakarya'da özürlü dünyaya gelen çocuklarının doğumdaki ihmal nedeniyle sakat kaldığını ileri süren aile, Sağlık Bakanlığı'na 390 bin liralık tazminat davası açtı. Anne Samiye Kara, normal doğuma zorlandığını ve sezaryene geç alındığı için çocuğunun özürlü doğduğunu iddia ediyor.
Kaynak: ZAMAN
Doğumda ihmal iddiasına, 390 bin TL tazminat talebi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Geyve ilçesinde yaşayan Samiye (31) ve Şenol Kara (31) çiftinin ikinci ve tek erkek çocukları Ömer Faruk, 27 ay önce Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yapılan doğumda özürlü olarak dünyaya geldi. Sezaryenle doğum yaptırılan annenin rahmi alındı. Ömer Faruk'a ise serebral palsi (SP) teşhisi konuldu. Beyinden kaynaklanan ve hareketlerin kontrolünü olumsuz etkileyen hastalık sebebiyle annesini ememeyen ve yiyecekleri çiğneyemeyen çocuk, doğduğundan bu yana burnundan midesine takılan tüple besleniyor. Aile, çocuklarının özürlü dünyaya gelmesinden ebe ve doktorları sorumlu tutuyor. İhmalleri olduğunu düşündükleri ebe ve doktorları, suç duyurusunda bulunarak yargı karşısına çıkaran aile, Sağlık Bakanlığı'na 390 bin TL'lik de tazminat davası açtı.

Anne Samiye Kara, normal doğuma zorlandığını ve sezaryene geç alındığı için çocuğunun özürlü doğduğunu savunuyor. Hastaneye yattığında sancılarının çok hafif olduğunu anlatan Kara, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Suni sancı iğnesi yapmadan sancılarım artmıyordu. Kızımda da aynı şekilde olmuştu. Söylememe rağmen ilgilenmediler. Sabaha kadar beklettiler. En son bir ebe geldi ve üst üste iki ya da üç iğne vurdu. Dört kez doğum için masaya yatırıldım. Doğumu tek başına yaptırmaya çalışan ebe 'çocuk takılıyor, yardıma gelin.' diyerek diğer personelden yardım istedi. Ne ona ne de bana kimse yardıma gelmedi. 'Yardım edin, sezaryene alın.' dedim almadılar. 'Ölüyorum' dedim. 'Herkes aynı şekilde bağırıyor.' dediler. Masada uzun süre kaldığım için bitkin düştüm. Doktor ve ebelerden yardıma gelen olmadığı için doğum gerçekleşmedi. Sabah nöbetçi doktor ebeye durumumu sordu. Ebe çocuğun takıldığını söyledi. Bu sırada diğer masadaki doğumla ilgilenen ebe dirseğiyle göğüs kafesime bastırdı. Nefessiz kaldım. Hemen sezaryene almaya karar verdiler. İmza atacak durumda olmadığım için parmak bastırarak ameliyata aldılar. Çocuğumun ölü doğduğunu kalp masajıyla hayata döndüğünü söylediler. Kanamayı durduramadıkları için rahmimi aldılar."

Baba Şenol Kara ise "O gün doktor yatırdığında doğumun normal olarak gerçekleşeceğini söyledi. Nöbetçi doktor gece hiç kontrol etmemiş. Hiçbir şeyden haberdar edilmedim. Sabah güvenlik görevlisi haber verdi. Olanları öğrenince konuyu yargıya taşıdım." diye konuştu. Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Aydın Sarı, ailenin şikayetçi olduğu iki doktorun hastanedeki görevlerinden ayrıldığını söyledi. Yargı sürecinin devam ettiğini ifade eden Aydın, "Kusur olup olmadığı yargılama sonunda belli olacak." dedi.
 

doğumda
ihmal
iddiasına
390
bin
tl
tazminat
talebi
Yorum (23)
ihsan
İyi niyetli bir şikayetse ve tazminat alırsanız helal olsun, ihöal varsa cezasını çeksin. Ama ihmal yoksa (ki büyük ihtimal)ve haksız bulunursanız, bunu da bilerek dava açmışsanız hayat boyu sürünürsünüz inşallah.
0
Cevapla
RKTR
Eğer bebek ölürse, doktorları bir de "taksirle adam öldürmek"ten yargılanırlar ..
0
Cevapla
Md Fd
İhmali olan herkes sonuna kadar cezasını çeksin. Hiçbir itirazım yok. Ancak bu anlatılan olay hersey prosedüre uygun olsa bile gelisebilecek bir durum. Ve isin en can sıkan tarafı da ihmali olmadıgı halde bir obstetrisyen sadece ufak tefek eksikler nedeniyle 2/8 kusurlu bulunsa bile bu kusur karşısında ödeyeceği ceza tutarı hayatını bitirmeye yeter. Artık Kadin hast ve dogum hekimliğinin yapılabilir hiçbir tarafı kalmamıştır...
0
Cevapla
dr yalçın
üzücü bir durum.bu tazminat davalarını duydukça sezaryen oranları daha da artacaktır.şimdiye kadar sezaryen yapıldığı için şikayetçi olan hiç duymadım.bütün şikayetler sezaryen yapılmadığı ya da geç yapıldığı şeklinde.ne kadar ilginç değil mi sayın bakan ve bürokratları!eğer bu gereksiz yere yapıldığını iddia ettiğiniz sezaryenler bir tane serebral palsyi bile önlüyorsa bence amacına hizmet etmiştir.bilmiyorum artan sezaryen oranlarına karşın cp oranları nedir.azalma olacağını sanıyorum ama yinede bilimsel bir oranı varsa bilen arkadaşların hepimizi aydınlatması iyi olur.tüm doğuracak ve doğurtacakların Allah yardımcısı olsun.
0
Cevapla
samet cemali
görüyoruz tazminatı.mesleki sigortada kadın doğum riski yüksek.para fazla ödüyoruz.ama nedense diğer branşların performansı bizden yüksek.döner fazla.yok cerrahi puan,yok primer az CS yap.REZİL durumdayız.annenin hayatını kurtarmışlar atoni gelişmişki tah yapmışlar.bir de dava açılmış yazık...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir