Medimagazin logo

Dışkı nakli, farelerde yaşlanmanın biyolojik belirtilerini tersine çevirdi

Fareler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre gençliğin sırrı dışkı naklinde olabilir.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Dışkı nakli, farelerde yaşlanmanın biyolojik belirtilerini tersine çevirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Gençlerden yaşlı kemirgenlere dışkı nakli gerçekleştiren araştırmacılar, yaşlanmanın beyinleri, gözleri ve bağırsakları üzerindeki etkilerini tersine çevirebildiklerini söylüyorlar. Araştırmacılar, yaşlı farelerdeki yaşlı mikrobiyomun bağırsak mukozasını zayıflattığını ve bakterilerin kan dolaşımına girmesine ve iltihaplanmaya neden olmasına izin verdiğini öne sürüyorlar.

En son araştırmada, East Anglia Üniversitesi'nden bilim adamları, üç aylık, 18 aylık ve iki yaşındaki üç fare grubuna baktılar.

Araştırmacılar, iki yaşındaki bir farenin seksenlerindeki bir insana eşdeğer olduğunu söylüyor.

Bilim insanları, genç farelerin bağırsaklarındaki bakterileri yaşlı farelere aktarırken aynı zamanda tam tersini de yaptılar. 

Yaşlı farelerde bu, bakterilerin bağırsak mukozasının sızmasını ve beyin ve gözlerde inflamasyonla ilgili sağlık sorunlarına neden olmasını engelledi. 

Ancak, daha yaşlı kemirgenlerden dışkı nakli alan genç fareler için bunun tersi geçerliydi.

Bu genç fareler, bağırsak mukozası zayıfladıkça, bakterilerin kan dolaşımına girmesine izin verdiği için yaşa bağlı sorunlar geliştirmeye devam ettiler.   

Bilim adamları ayrıca, genç farelerin gözlerinde, dışkı naklinden sonra retina dejenerasyonu ile bağlantılı yüksek spesifik protein seviyelerine sahip olduğunu buldular.

Araştırma sonuçları Microbiome dergisinde yayınlandı.

dışkı nakli
yaşlanma
fareler
bağırsak bakterileri
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir