Medimagazin logo

Dahiliye ve pediatri yan dalları boş kaldı

2021-YDUS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanması hekimlerin yan dallara olan ilgisinin azaldığını yeniden gösterdi. Sağlık Bakanı'nın yan dal uzmanlarına kadro önceliği verileceği açıklamasına rağmen dahiliye ve pediatri kadrolarının yüzde 90'ı boş kaldı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Dahiliye ve pediatri yan dalları boş kaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlık Bakanı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, istihdam edilecek 27 bin sözleşmeli personelden artan kadrolarında önceliğin yan dal uzmanlarıyla hizmet yükümlülüğünü tamamlamış hekimlere verileceğini açıklamıştı.

Sözleşmeli kadroda öncelik yan dal ve DHY'yi tamamlamışlarda

Bakanın açıklamasından yalnızca birkaç gün sonra 2021-YDUS (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları/İç Hastalıkları) Ek Yerleştirme sonuçları açıklandı.

Yüzde 90'ı boş kaldı

ÖSYM tarafından açıklanan veriler hekimlerin yan dal tercihlerine olan mesafesini ortaya koydu. Bakanlığın dahiliye ve pediatri yan dalları için açtığı 356 kadronun 323’ü boş kaldı.

Yan dallara tercih yapan aday sayısının az olması ve kontenjanların yüzde 90’nının boş kalması da yan dal uzmanlık eğitimine ilginin azaldığını yeniden gösterdi.

dahiliye
pediatri
yandal
kadro
yan dal uzmanlari
ydus
Yorum (6)
Has Odabaşı
patron çıldırdıııııııııı
14
Cevapla
Devrimci Derviş
yunan işgalindeyken bile olmadık şeyleri yaşıyoruz. okumuş insanlarımız yurtdışına gitmek için çırpınıyor, insanlar geleceğinden endişeli ve intihar oranları cumhuriyet tarihinin en yüksek düzeyinde. kim niye kendisini sıkıntıya verip üç kuruş alıp üç milyon tazminat ödeyeceği bir sisteme girsin ki?
74
Cevapla
ali çantabey
yakında çocuğunuzu muayene edecek çocuk doktoruda bulamayacaksınız..ironik olan bakanda çocuk doktoru eski bakanda recep akdağda çocuk doktoru..milleti hekimlikten ve özeliklede 4 ana daldan soğuttunuz..yan dal yap üzeri mecburi 2 yıl toplamda 5 yıl.değermi ? 4 yıl hukuk oku ol lord
67
Cevapla
Lorenzo
i̇şin daha da trajikomik tarafı ise toplumun bu dallardaki hekim eksikliğini de doktorların suçu olarak kabul edecek olması. daha geçenlerde hastanede nasıl el cerrahı yok diye doktorları kovalayan birisinin haberini okumuştum. bu saatten sonra ya yabancı dil öğrenmek ya da hukuk okumak lazım.
31
Cevapla
Dr. Emekli
meslektaşlarımız artık daha mantıklı karar veriyor artık. sonuç. uzmanlık tercihlerinde azalma. yanlışın neresinden dönersen dön iyidir diyerek yurt dışına kaçış. akıl almaz bir mutluluk içindeyim.
28
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir