Medimagazin logo

Cerrahpaşa'da doktora saldıran sanığa 1 yıl 6 aya kadar hapis istemi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavi sırasında eşi Ç.D'nin canını acıttığı gerekçesiyle doktora saldırdığı iddia edilen S.D hakkında 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Kaynak: DHA - Özden ATİK
Cerrahpaşa'da doktora saldıran sanığa 1 yıl 6 aya kadar hapis istemi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, 25 Şubat 2022 günü, saat 16.30 sıralarında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde meydana geldi. Keloid temizletme işlemi için eşi S.D ile hastaneye giden Ç.D bu işlem için Doktor Dursun Dorukhan A. müdahalede bulundu. Tedavi sırasında eşinin canının yandığını iddia eden S.D, doktorla tartışıp saldırdı. Çevredekilerin ve diğer sağlık çalışanlarının araya girmesiyle S.D sakinleştirilirken doktor Dursun Dorukhan A. ise vücudunun çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınan S.D, 26 Şubat'ta sevk edildiği adliyede tutuklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olay nedeniyle sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Camia olarak yargıya teşekkür ediyoruz. Hastanede işlenen hiçbir suç sıradan değildir." ifadelerini kullanmıştı.

Doktorun boynundaki zincir silah olarak değerlendirildi

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Cerrahpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Bölümünde doktorluk yapan Dursun Dorukhan A.'nın, S.D'nin eşi Çiğdem'in tedavisini yaptığı sırada tartışma yaşandığı belirtildi. Şüpheli S.D'nin doktoru darbettiği, bunun üzerine doktorun şikayetçi olduğu anlatıldı. Şüpheli D.'nin, Doktor Dursun Dorukhan A'nın boynunda bulunan ve silah olarak değerlendirilen zinciri çekerek basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde yaraladığı kaydedildi. Şüpheli D.'nin suçlamayı kabul etmediği belirtilen iddianamede, "Basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi.

Tutukluluk hali devam

İddianame gönderildiği İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Mahkeme, şüpheli S.D'nin suçun vasıf ve mahiyeti, şikayetçinin doktor raporu, kaçma şüphesini dikkate alarak adli kontrolü yetersiz bularak tutukluluk halinin devamına karar verdi. İlk duruşma önümüzdeki günlerde yapılacak. Öte yandan, şüpheli S.D ve eşi Ç.D doktor hakkında "Basit tehdit", "Basit yaralama" suçlarından yaptıkları şikayete ise takipsizlik kararı verildi.

cerrahpasa tip fakultesi
doktor
saldiri
dursun dorukhan
Yorum (1)
Mustafa Serdar
Hastanenin camını kırsaydı TCK 152 a göre 1 ile 4 yıl hapis istenirdi,fazla söze gerek yok.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir