Medimagazin logo

Bu hastanede 8 pediatristen sadece 2'si kaldı!

Geçen yıl kadrolu 8 çocuk doktorunun bulunduğu Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi Ek 2 Hizmet binasında, doktorların istifaları nedeniyle sadece iki çocuk doktorunun kaldığı öğrenildi.
Bu hastanede 8 pediatristen sadece 2'si kaldı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kastamonu’nun tek çocuk hastanesi olma özelliğini taşıyan diğer adı Şerife Bacı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çocuk doktoru sıkıntısı vatandaşları perişan ediyor.


Son birkaç aydır sıkıntı içinde olan hastanedeki doktorların, çeşitli mazeret belirterek izne ayrılmaları sonrası 8 çocuk doktorundan sadece 2 tane çocuk doktorunun kaldığı belirtildi.


360 bin nüfusu ve 19 ilçesi bulunan Kastamonu’da, sadece Tosya ilçesinde bir tane çocuk doktoru kalırken, 17 ilçede de uzun zamandır çocuk doktorunun olmadığını öğrenildi.


Tosya’nın dışında Taşköprü ilçesinde bulunan tek çocuk doktorunun da eş durumundan ayrılması sonrası Kastamonu’da il merkezinde iki tane çocuk doktoru kaldı. Günlük yaklaşık 100’den fazla hastaya bakmak zorunda kalan çocuk doktorlarının, sabah saatlerinden itibaren akşamın geç saatlerine kadar muayenelerini sürdürdüğü belirtildi.


Kastamonu’da görev yayan diğer çocuk doktorlarından bir tanesinin gebelik iznine ayrılması, bir tanesinin rapor alması, bir tanesinin de ücretsiz izne ayrılması ve bir çocuk doktorunun da eş durumundan ayrılması, hastane yönetimine de zor durumda bıraktı.


“HASTANEDE, YATACAK YER KALMADI”
Kastamonu’da 360 bin nüfusa bakan çocuk doktorları, poliklinik dışında hasta servislerinde kalan hastalara da bakmakta büyük zorluk yaşıyor.


300 yatak kapasiteli Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi ile 100 yatak kapasiteli Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi Ek 2 Hizmet binasında, yatalak hastalara gösterilecek yer kalmadı. Bünyesinde yaşlı nüfusu barındıran ve grip salgının çoğunlukta olduğu Kastamonu’da, şu günlerde hastanedeki odalara ek yatakların konmaya başlandığı belirtildi. Bunun dışında, Kadın Doğum veya başka hastalıktan dolayı ameliyatlı hastaların ise, tedavilerinin yapılamadığı, hastalara yatacak yer gösterilemediği için ameliyatlarında ertelendiği ileri sürüldü. Kastamonu’da hizmet veren yoğun bakım ünitelerinin de, hastanede yatacak yer olmadığından dolayı normal hastalara da hizmet vermeye başladığı öğrenildi.


Bunun yanında vatandaşlar, doktor olmayan hastanenin kimseye faydasına olmadığını söyleyerek, yetkililerden biran önce çözüm beklediklerini söylediler.

bu
hastanede
8
pediatristen
sadece
2'si
kaldı!
Yorum (3)
Osman D
Ben da Sağlık Bakanlığı'nda uzun yıllar çalıştım. Kuşkusuz bakanlık bünyesinde güzel adımlar atıldı. Ancak bu esnada "hasta hakları" kavramı geliştirilecek diye işin cacığı çıkarıldı. Hele son 10 yıldan beri otur hasta hakkı, kalk hasta hukuku. Millet de bakanlıktan gazı alınca durur mu? Turbo motor gibi çalıştı, işin hakkını verdi: Allah'ın günü şikayet, mahkeme, kovuşturma. Zaten internete asfalt yol yapar gibi sayfaları da hazırlandı: SABİM'i, BİMER'i, çeşit çeşit. Şikayet için ele kağıt, kalem almaya bile gerek yoktu. "Vay efendim hemşire bana gülümsemedi, doktor bana ters baktı, poliklinikte 10 dk bekledim". Bakanlığın politikasını bilen hastane yekilileri de hiç bir ön eleme yapmadan her şikayetin peşine düşüp, sayfalarca soruşturmalar yaptılar. Bu sırada değerli (!!??) hocamız Recep Akdağ çalışan hukukunu ise olduğu gibi gözardı etti. Başlangıçta o zamanki Sn.Başbakan'ımız da onunla hemfikir olduğu için sesini çıkarmıyordu. Ancak aradan geçen zamanda sanırım o da işini suyunun çıkmaya başladığını görmüş olmalı ki kendisini görevden aldı. Şimdi, bakanlıkta o yıllardaki gaz yok. Ancak, bu millet gazı aldı bir kere. Durdurması kolay değil. Tüm bu olaylar da sanırım bunun yansımaları. Bakanlığın acilen sağlık çalışanlarının tıp hukuku, ceza, tazminat davalarında onları koruyucu önlemleri ve çalışan memnuniyeti alanındaki adımları atması gerekiyor. Değilse, kusura bakmasınlar. Kimse canını yolda bulmadı. Bu sorunlar hep olup gidecek.
0
Cevapla
acildr.
acil doktoru perişan haldedir.sağlık bakanlığı bizi mavf etmiştir.saldırıdan tutunda sevkler ve konsültasyonlar tam bir çile haline gelmiştir.
0
Cevapla
DRERHAN
Eskiden muayenehaneler varken herilçede çocuk dr u vardı.Vatandaşa muayenehaneler kötülendi,vatandaşta muayenehanelerin gereksiz olduğuna inandı.Eskiden ilçede muayenehanesinde mesaisonrası çalışan mesaidede devlete çalışan uzmanlar şimdi ilde özel hastanelerde çalışıyor,kazancınıda hastanesahibi ile paylaşıyor.Şimdi vatandaş hem ilçede uzman bulamıyor,hemde yine parayla ildeki uzmana muayene oluyor üstelik birde ile gitmek için benzin parası vakit kaybı cabası. Kimin isteği oldu,kim kazandı :hastane sahipleri.Kim kaybetti: doktorlar ve hastalar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir