Medimagazin logo

Böbrek nakilleri robotik cerrahi ile yapılabilecek

Cleveland Klinik Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Jihad Kaouk, robotik cerrahi ile böbrek naklinin deneme aşamasında olduğunu belirterek, ''Başarılı olma yolunda ilerliyoruz. Bu başarılırsa hastalarda büyük kesiler açılmasına gerek kalmayacak. Böbrek nakillerini, en az kan kaybı, ağrı ve yara izi ile yapabileceğiz'' dedi.
Böbrek nakilleri robotik cerrahi ile yapılabilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen ''30. Dünya Endoüroloji Kongresi''nde konuşan Prof. Dr. Kaouk, tıp teknolojisinin, üroloji ameliyatlarında gelinen noktayı göstermesi açısından önem taşıdığını belirtti.
    

Kaouk, robotik cerrahi ile prostat, mesane ve böbrek kanseri ameliyatlarının artık rahat bir şekilde yapılabildiğini ifade etti.
    

Teknolojinin ameliyat kavramını değiştirdiğini vurgulayan Kaouk, hastaların bu ameliyatlar sonrasında en geç iki gün içinde evlerine dönebildiklerini ifade etti.
    

Kaouk, robotik cerrahi ile neredeyse tüm üroloji ameliyatların yapılabildiğini dile getirerek, robotla gerçekleştirilemeyen ameliyatların da olduğunu anlattı.
    

Robotik cerrahi ile yapılamayan ameliyatlara böbrek naklini örnek gösteren Kaouk, şunları kaydetti:
     ''Robotik cerrahinin burada kullanımıyla ilgili birtakım çalışmalar yapılıyor. Robotla hassas bir şekilde dikiş atmak, ameliyat alanını gerçekmiş gibi görmek mümkün. Şu anda böbrek nakli robotla deneme aşamasında. Başarılı olma yolunda ilerliyoruz. Bu başarılırsa hastalarda büyük kesiler açılmasına gerek kalmayacak. Böbrek nakillerini, en az kan kaybı, ağrı ve yara izi ile yapabileceğiz.''

böbrek
nakilleri
robotik
cerrahi
ile
yapılabilecek
Yorum (1)
Frankie Bellevan
"nakledecek böbrek bulursanız" yaparsınız. nakledecek böbrek mi bulmak istiyorsunuz? o zaman. dirilerin hiçbir öneminin olmadığı ülkemizde, beyin ölümü gerçekleşmiş her t.c. vatandaşı için; "zorunlu organ bağışı"yasasını derhal tbmm'den geçireceksiniz. tabii ki: "ölen ölür kardeşim,70 küsür milyonluk ülke'de,bir de suriye'den yaklaşık 80 bin insan gelmişken organ yetmezliğinden ölenleri(gidenleri)mi düşüneceğiz? kalan sağlar bizimdir." demiyorsanız.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir