Medimagazin logo

Beş dalda robotik cerrahi kullanan devlet hastanesi

Robotik cerrahi, tıp dünyasındaki gücünü her geçen gün biraz daha artırıyor olsa da ülkemizde hâlâ çok az sayıda merkezde kullanılıyor.
Kaynak: GAZETE HABERTURK - CEYDA ERENOĞLU
Beş dalda robotik cerrahi kullanan devlet hastanesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Bu cerrahinin en yoğun olarak ve farklı dallarda uygulandığı merkezlerden biri de Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Hastane Başhekimi Dr. Zafer Çukurova, robotik cerrahiyi hastanelerinde 5 farklı alanda kullandıklarını ve gerek uygulama sayılarıyla gerekse uygulama yapılan alanlar itibarıyla hastalarına daha konforlu bir cerrahi imkânı sağladıklarını belirtiyor. 
 
TERCİH NEDENİ 
Robotun; kadın doğum, kalp-damar cerrahisi, KBB, genel cerrahi ve üroloji başta olmak üzere hastanedeki bütün uzmanlık branşları tarafından kullanıldığını belirten Çukurova, robotik cerrahinin istenmeyen komplikasyonları önleme açısından da büyük avantajları bulunduğuna dikkat çekiyor. SGK’nın bu tür ameliyatlara yapılacak ödememiktarının 3 kat artırılması kararı ve hastalardan artıkmalzeme farkı ücretinin istenmeyecek oluşu da bu ameliyatların daha çok tercih edileceğinin işareti olarak görülüyor. BaşhekimZafer Çukurova, bu avantajların sonucu olarak robotik cerrahi tekniğinin daha çok alana yayılacağına inandığını söylüyor. 
 
TÜRKİYE’DE 11 ROBOT 
Türkiye genelinde İstanbul’da 9, Ankara’da 3 adet olmak üzere toplam 11 robot bulunuyor. Zafer Çukurova, robotla yapılan yıllık ameliyat sayısının 200-400 civarında olmasının öngörülmesine rağmen özel sektörde bu sayının bazı özel hastanelerde yılda 30-40’ı geçmediğine ve bu tablonun, bazı hastanelerin robotu yeteri kadar kullanamadıklarına işaret ettiğine dikkat çekiyor.
beş
dalda
robotik
cerrahi
kullanan
devlet
hastanesi
Yorum (1)
metindr
Hastaneler bunu reklam malzemesi yapıyor, hekim arkadaşlar meslektaşlarından bir adım öne çıkmak için kullanıyor, Intuitive Surgical, Inc.(Tabii USA) NASA için geliştirdiği pahalı disposable malzemelerin ve ARGE çalışmalarının finansmanını ikinci ülkelere ihale etmiş oluyor. Sağlık sistemi ne ileri gidiyor diye bir kamuoyu yaratılıyor.Peki bu yöntemin çok seçilmiş hasta grupları dışında konvansiyonel yöntemlere göre ne faydası var, reklam için hem daha az maliyetli hem dışarı döviz çıkışına neden olmayacak yöntemlerin uygulamasını bu lüks ve tüketime odaklanmış insanımızı nasıl ikna edeceğiz.Evet bu işle uğraşan ABD haricindeki hekimlerin ülkelere dağılımını incelerseniz ve bu ülkelerin kişi başına düşen milli gelirleri ile kaba bir düzeltme yaparsanız neler olduğunu anlarsınız.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir