Medimagazin logo

Bakan Koca: Yan dalın yüksek oranda tercih edildiğini hep birlikte göreceğiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bilindiği gibi son çıkan yasada, yan dal uzmanları ile ilgili bazı düzenlemeler de yer aldı. Ayrıca yasa ile sözleşmeli kadro sayısında 9 bin artış oldu. Bu artışla birlikte başlangıçta Ankara ve İstanbul dışında bütün yan dal uzmanları artık sözleşmeli olacaklar. Kadro sayısının süreçte artışıyla, bütün yan dal uzmanları sözleşmeli olabilme imkanına kavuşacaklar. Yan dal uzmanlığının yüksek oranda tercih edildiğini hep birlikte göreceğiz" dedi.
Kaynak: AA
Bakan Koca: Yan dalın yüksek oranda tercih edildiğini hep birlikte göreceğiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Sağlık Bakanlığına yapılacak işçi alımlarının hangi aşamada olduğunu sorması üzerine Koca, "İŞKUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içerisinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız." diye konuştu.

Bakanlığın 27 bin personel alımına ilişkin ÖSYM yerleştirme sonuçlarının da açıklandığını hatırlatan Bakan Koca, "Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız inşallah en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecekler." ifadelerini kullandı.

"Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu üzerine Fahrettin Koca, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki günlerde ÖSYM'nin sınav sonuçlarını açıklamasını bekliyoruz. Bilindiği gibi son çıkan yasada, yan dal uzmanları ile ilgili bazı düzenlemeler de yer aldı. Ayrıca yasa ile sözleşmeli kadro sayısında 9 bin artış oldu. Bu artışla birlikte başlangıçta Ankara ve İstanbul dışında bütün yan dal uzmanları artık sözleşmeli olacaklar. Kadro sayısının süreçte artışıyla, bütün yan dal uzmanları sözleşmeli olabilme imkanına kavuşacaklar. Tercih sonuçlarının, ÖSYM tarafından önümüzdeki günlerde açıklanmasını bekliyoruz. Yan dal uzmanlığının yüksek oranda tercih edildiğini hep birlikte göreceğiz."

yan dal
saglik bakani fahrettin koca
saglik bakanligi
isci alimi
Yorum (7)
CERRAH
yandal kazanipta gi̇tmeyenlere yeni̇den af veri̇li̇rse başlariz
3
Cevapla
Mehmet
70-80 kadro açıp 5i dolan çocuk hematoloji son ydusta 10 açıp 8i dolarsa %80 yerleştirme başarısı diye övünülecek.
11
Cevapla
Almanya Yolcusu
hatta iyi ve uslu olanlar şirinleri de görecekler
2
Cevapla
Müzmin yandalcı
ankara istanbul yandalcıları ilerleyen süreçte mi sözleşmeli olabilecek? açıklamasından bu anlam çıkarılabilir mi? öyle mi dedi yoksa ben öyle dediğini anlamış olmak istiyorum sanki :)
2
Cevapla
Faruk Yılmaz
kimse 20-30 bin tl fazla alacam diye 3 yıl asistanlık 2 yıl mecburi hizmet yapmaaaazzzz. artik pazar esnafı iyi ki okumadım diyor… günaydın i̇stanbul ve ankara hariç ayrı tabi
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir