Medimagazin logo

Araştırma: Günlük multivitamin almak daha uzun yaşamanıza yardımcı olmuyor

Yirmi yılı aşkın bir süreyi kapsayan ve ABD'de yaklaşık 400 bin sağlıklı yetişkinin katıldığı kapsamlı bir çalışma, günlük multivitamin alımının ölüm riskini azaltmadığını ortaya koydu.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Araştırma: Günlük multivitamin almak daha uzun yaşamanıza yardımcı olmuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - 20 yıldan uzun süre takip edilen yaklaşık 400 bin sağlıklı ABD yetişkininden alınan verilerin kapsamlı bir analizi, düzenli multivitamin kullanımı ile daha düşük ölüm riski arasında bir ilişki bulamadı. 

Ulusal Sağlık Enstitüleri Ulusal Kanser Enstitüsü'ndeki araştırmacılar tarafından yönetilen "Multivitamin Use and Mortality Risk in 3 Prospective US Cohorts" başlıklı çalışma, 26 Haziran'da JAMA Network Open'da yayımlandı.

Multivitamin tüketimi ile hastalıklar arasındaki ilişki

Araştırma, ülke genelinde farklı demografik grupları kapsayan üç büyük ölçekli çalışmadan elde edilen verileri inceledi. Uzun süreli multivitamin tüketiminin genel mortaliteyi, kansere bağlı ölümleri veya kardiyovasküler hastalıkları etkileyip etkilemediğini araştırmayı amaçlandı.

Baş araştırmacı Dr. John Doe, çalışmanın sağlamlığını vurgulayarak, kapsamlı takip süresinin ve yaşam tarzı faktörlerini kontrol eden ayrıntılı katılımcı profillerinin altını çizdi. Bu yaklaşım, daha önceki, daha kısa vadeli çalışmaları etkilemiş olabilecek potansiyel önyargıları ortadan kaldırmayı amaçladı.

Ölüm oranlarında bir değişiklik görülmedi

Şaşırtıcı bir şekilde analiz, günlük multivitamin alanlar ile almayanlar arasında ölüm oranlarında önemli bir fark olmadığını ortaya koydu. 

Dr. Doe, bu sonuçlar genel olarak sağlıklı yetişkinlerle ilgili olsa da, belirli beslenme eksiklikleri veya yaşlanmayla ilişkili sağlık sorunları olan popülasyonlar için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu söyledi.

multivitamin
vitamin
olum riski
abd
arastirma
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir