Medimagazin logo

14 Mart Tıp Bayramı, Ankara Tıp'ta çoşkuyla kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı, bu yıl Ankara’da yer alan tıp fakültelerinin katılımı ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ev sahipliğinde kutlandı.
14 Mart Tıp Bayramı, Ankara Tıp'ta çoşkuyla kutlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Anıtkabir ziyareti ile başlayan etkinlikte tıbbiyeliler, Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Neriman Defne Altıntaş başkanlığında Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

Prof. Dr. Altıntaş, Türk hekimlerine güvenini belirten Atatürk’e hitaben, Anıtkabir Özel Defteri’ne 14 Mart Tıp Bayramı hakkındaki duygularını yazdı.

Resmi tören, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Konferans Salonu’nda devam etti. Üniversite Rektörü, törende yaptığı açıklamada Prof. Dr. Necdet Ünüvar, tüm hekim ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerle kutladığını belirtti. Ünüvar, pandemi, deprem ve diğer bütün afetlerde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının takdire şayan hizmetler verdiğinin altını çizdi.

Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Neriman Defne Altıntaş ise 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Altıntaş, “Tıp fakülteleri, bir taraftan dünyanın en kutsal mesleğini öğreterek hekimler yetiştirirken, diğer taraftan araştırmalar yaparak bilime katkıda bulunan ve aynı zamanda nitelikli sağlık hizmeti sunan kurumlardır. Ancak unutulmamalıdır ki tıp fakültelerinin en önemli amacı ve var olma gayesi nitelikli hekimler yetiştirmektir” dedi.

Programda çeşitli etkinliklere yer verildi

Törende, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Oda Orkestrası’nın sunduğu müzik dinletisi büyük beğeni topladı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlisi Temsilcisi Dr. Büşra Tüfekçi, Fakülte Türkçe Program Öğrenci Temsilcisi Mert Aksoy ve İngilizce Program Öğrenci Temsilcisi Süleyman Bora Bozağaç konuşmalarını gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk Onkolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emel Ünal, ‘Hekim Olma Yolculuğum’ isimli bir konferans verdi.

Konuşmalar ve konferansın ardından spor müsabakaları kupa ve madalya töreni gerçekleştirildi. Farklı spor branşlarında dereceye giren takım ile oyuncularına kupa ve madalyaları üniversite yöneticileri ile misafir üniversite rektörleri ve fakülte dekanları tarafından takdim edildi.

Madalya töreninin ardından, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Halk Oyunları Topluluğu’nun (HOT) sahnelediği halk oyunları gösterisi beğeni ile izlendi.

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri dans gösterisi ve karaoke yarışmalarının ardından sona erdi.

14 mart tip bayrami
ankara tip
ankara universitesi tip fakultesi
Yorum (1)
acdg
14 mart sağlıkçı bayramı değildir, hemşire günü değildişr, ebe günü, laborent günü değildir, 14 mart hi̇kmet boran ve arkadaşlarinin yolundan gi̇den tibbi̇yeli̇leri̇n günüdür, sağlik çalişanlari günü 7 ni̇sandir bu böylece bi̇li̇ne, ysplerde bunu öğrene. heki̇mlerde kendi̇ günleri̇ne sahi̇p çika.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir