Medimagazin logo

Yenilikçi akıllı stetoskop, hamile ve yeni doğum yapmış kadınlarda peripartum kardiyomiyopatiyi tespit ediyor

Philadelphia'da yapılan bir araştırmada, yapay zeka destekli dijital bir stetoskopun, peripartum kardiyomiyopatiyi, hamile ve yeni doğum yapmış kadınlarda standart obstetrik bakımdaki klinik EKG'lerin iki katı oranda tespit ettiği ortaya çıktı. Bu yenilikçi cihaz, hastalığın tespitinde önemli bir ilerleme sağlıyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Yenilikçi akıllı stetoskop, hamile ve yeni doğum yapmış kadınlarda peripartum kardiyomiyopatiyi tespit ediyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Philadelphia'da yapılan son bilimsel çalışmalar, yapay zeka (AI) destekli bir dijital stetoskopun (Eko Duo), peripartum kardiyomiyopatiyi - hamile ve yeni doğum yapmış kadınlarda görülen bir kalp kası hastalığı - tespit etmede büyük bir başarıya imza attığını gösteriyor. Bu cihaz, standart obstetrik bakım, özellikle klinik elektrokardiyogram (EKG) testlerine kıyasla hastalığın tespit oranını iki katına çıkarıyor.

2 kat daha fazla tespit ediyor

Araştırmacılar, bu AI destekli stetoskopun elektrokardiyogram (ECG) verilerini ve kalp seslerini kaydederek, peripartum kardiyomiyopati vakalarını standart bakıma göre iki kat daha fazla tespit ettiğini belirtiyor. Bu stetoskop, aynı zamanda fonokardiyogram ve elektrokardiyogram (EKG) okumaları sağlayarak, Nijerya'daki obstetrik hastalarda peripartum kardiyomiyopati tespitini iki katına çıkarıyor. 

Nijerya, dünyadaki en yüksek peripartum kardiyomiyopati oranına sahip olup, her 100 doğumdan birinde bu durum görülüyor.

Bu bulgular, hamilelik ve doğum sonrası dönemde kalp hastalıklarının tespitinde önemli bir ilerleme sağlıyor. AI destekli bu yeni teknoloji sayesinde, peripartum kardiyomiyopatinin erken tespiti mümkün hale gelerek, bu zorlu sağlık sorununa karşı mücadelede yeni bir dönem başlıyor.

yapay zeka
steteskop
peripartum kardiyomiyopati
hamile
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir