Medimagazin logo

'Yabancı doktor'a destek

Kamuoyunda uzun süredir tartışılan, Türkiye'nin kapılarını yabancı hekimlere açacak düzenlemeye, dünyaca ünlü Azeri bilim adamından destek geldi.
'Yabancı doktor'a destek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA - Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, ''Türkiye'de yabancıların gelip doktorluk, hemşirelik yapması kanunen yasak. Bu büyük bir çelişki. Hem sayımız az, hem de bunu yasaklıyoruz. Bu yasağı kaldıracağız'' açıklamasının ardından, konu kamuoyunda tartışılmaya başlanmıştı. Tartışmalarda, Türkçe konuşulan ülkelerden, özellikle de Azerbaycan'dan hekimlerin Türkiye'de görev yapmasına yönelik iddialar ortaya atılmıştı.

 

Uluslararası alanda saygın bir yeri olan Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ehliman Emiraslanov, söz konusu tartışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Azeri doktorların Türkiye'de çalışabilmesi için düzenleme çıkarılması halinde ''olumlu bir adım atılmış olacağını'' ifade eden Prof. Dr. Emiraslanov, ''Azerbaycan'da Türk hekimler çalışıyor, ameliyatlar yapıyor. Özel kliniklerde çok sayıda Türkiye'den doktor var. Dolayısıyla Azerbaycan'dan doktorların Türkiye'de çalışması da menfi olmaz'' görüşünü dile getirdi.

 

''EĞİTİM SEVİYESİNİ YÜKSELTTİK''
''Azerbaycan'daki tıp eğitiminin düzeyinin Türkiye'ye göre yetersiz olduğu'' iddialarına da yanıt veren Emiraslanov, ülkesinin bağımsızlığını kazandığı yıllarda hem sağlık hem de tıp eğitimi alanında sorunlar bulunduğunu, ancak aradan geçen zamanda bu sorunların ortadan kalktığını söyledi.

 

Ülkesindeki tıp eğitiminin düzeyinin yükseldiğini, özellikle Türkiye'den gelen uzmanlar sayesinde uluslararası düzeyde imkânlar yaratıldığını anlatan Emiraslanov, ''Türkiye'deki sağlık alanı bizden daha ileri seviyede. Azerbaycan'da eğitim veren, ameliyatlar yapan Türkiye'den uzmanlar bize büyük katkı sağladı'' şeklinde konuştu

.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ehliman Emiraslanov, Azerbaycan'daki tıp eğitiminin süresinin 6 yıl olduğunu, uzmanlık eğitiminde sürenin ise 2 yıldan başladığını sözlerine ekledi.

'yabancı
doktor'a
destek
Yorum (24)
aile hekimi (pratisyen)
Sağlık bakanı sonuna kadar haklı. Artık uzman hekimler 7000-8000 lirayı beğenmedikleri için hastalara göz ucuyla bakan, meslektaşlarına sataşan, hırçın, eğitim sürelerinin uzunluğu nedeniyle tüm meslek gruplarını aşağılayan, tempra formasyonuyla gezen, maddenin gaz hallerindedirler. Bunların tedavisi kesinlikle yabancı hekimdir.
0
Cevapla
Ahmet Beki
Yabancı doktora "yabancı doktor"dan destek!! Alttaki pratisyen arkadaş da bu tariflediği leke sürdüğü hekimlerin ülkesinden değil galiba...
0
Cevapla
YUSUF YILDIRIM
kongrelerden biliyoruz bu azeri dünya çapındaki bilim adamlarını.::))).tıpla alakaları yok..amaç zaten ıraktan,filistinden ve diğer geri kamış ülkelerden ucuz iş gücü transferi..halk sağlığı vs hikaye..
0
Cevapla
baha demir
pratisyen hekim arkadaşım bu zamanlarda hekim arkadaşlarını kıskanmak yerine herkesin hakkı yenmesin diye çalış seninde havan olsun.
0
Cevapla
Dr. D. A.
Doktorlara en büyük kötülük yine doktorlardan....... Pratisyen arkadaş herhalde neden TUS u kazanamadığına bakmıyor da, uzmanları aşağılıyor, kompleksini aşağılama olarak kusuyor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir