SAĞLIK Bakanlığı, Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı (TUS) kazanan doktorların askerlik sorununu ortadan kaldıracak bir çalışma başlattı. Hazırlanan yönetmelik taslağına göre, erkek hekimler askere gidip geldikten sonra da uzmanlıklarına devam edebilecek.
Düzenlemeye göre erkek doktorlar, 33 yaşına kadar askerlikten tecil oluyor ve uzmanlık eğitiminin kesintisiz yapılması öngörülüyor. Sporcularda tecil yaşını 38’e çıkaran tasarının Komisyon’da görüşmeleri sırasında konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, uzmanlık eğitimindeki doktorların askerlik sonrası eğitimlerine devam etmesini öngören çalışmanın yapıldığını söyledi.
HAMİLELİK İZNİ ÖRNEK OLDU
SAĞLIK Bakanlığı eski Müsteşarı AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, çalışmanın olgunlaştırıldığını ifade ederek, kadın ve erkek doktorlar arasında adaletsizlik olduğunu belirtti. Uzmanlık eğitimi sırasında kadın doktorların hamilelik nedeniyle eğitimlerine ara verdiklerini anlatan Necdet Ünüvar ‘Hatta bu süre doğum öncesi ve sonrası olmak üzere bazen askerlik süresini bile geçebiliyordu’ dedi. HASAN ÖYMEZ
Star