Medimagazin logo

Türkiye’nin sezaryen ve kürtaj gerçeği

Sezaryen tartışması, bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Peki, rakamlar neyi gösteriyor? Son veriler, Türkiye'nin sezaryen ve kürtaj gerçeğini gözler önüne seriyor...
Kaynak: trthaber
Türkiye’nin sezaryen ve kürtaj gerçeği
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başbakan Erdoğan, hafta sonunda yaptığı açıklamada, "Kürtaj cinayettir, sezeryane karşıyım" demişti. Konu bu açıklamayla Türkiye'nin gündemine oturdu.

20 Düşüğün Yarısı Kürtaj

Türkiye'nin sezaryen ve kürtaj karnesindeki rakamlar ilgi çekici...

2003 yılında kürtaj, normal düşüğe göre yüksekken, bu oran 2008 yılında değişti.

Her 100 gebelikteki 20,5 olan düşüğün 10'u kürtaj olarak gerçekleşti.

2011 yılında bir milyon 267 bin canlı bebek doğdu. 2012 yılının ilk üç ayında bu rakam 295 bin 509...

Sezaryen doğumlar, Avrupa Birliği ülkelerine göre fazla yer tutuyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "DSÖ bu oranın yüzde 15-20'yi geçmemesini söylüyor. Avrupa Birliği ortalamalarında bu yüzde 20'yi geçmiyor. "

2011 yılında sezaryen doğum oranlarında geçen senelere göre devlet hastanelerinde düşüş yaşandı. Ancak üniversite hastanelerinden sonra en çok sezaryen doğum, özel hastanelerde yapılıyor.

2012 yılının ilk 3 ayında sezaryen doğumlarda bir artış söz konusu.

Bu arada veriler Türkiye'nin doğurganlık hızına da ışık tutuyor.

2003 yılında yüzde 2,23 olan doğurganlık hızı, 2011 yılında 2,09 oldu.

türkiye’nin
sezaryen
ve
kürtaj
gerçeği
Yorum (5)
Frankie Bellevan
gümrük ve ticaret bakanı hayati yazıcı'nın da sezaryenle dünyaya gelen ikinci bir torun sahibi olduğunu basından öğrendik.lafımız yok.allah bağışlasın.ama biraz dürüst olsunlar ve her şeyi uluorta halkı yanıltmak amacıyla bilinçli bir şekilde istismar etmesinler.sonra allah adamı böyle mahcup eder.kaldı ki bu mahcup olma durumu'nun ilk olmadığını hepimiz biliyoruz. belki de mahcup olmak gibi bir durumları yok.keşke olsalardı. endikasyon konusunu da tamamen hekimlere ve bebek bekleyen ailelere bıraksınlar.halkın kafası zaten sayelerinde yeterince karışık.onlar halkın kafasını bozuyor bizler ise düzeltmeye çalışırken,her gün zayiat veriyoruz.
0
Cevapla
osman
eşim doğum yapaken hastanede beklerken ekrana bakmıştım ve o gün doğumevindeki doğumların yarısından fazlası sezaryan doğumdu
0
Cevapla
Bedrettin alyamaç
başlangıçte her şeyi serbest bırakırsınız gerek sezeryan gerek kürtaj tüm özellerde sorunsun uygulanıyor sezeryana daha çok ödeme yapılıyor dolayısıyla sezeryan oranı artıyordu sağlık harcamaları ve doğumlara ve kürtajlara ödenen para tavana vurunca eyveh dedeiniz nereye gidiyoıruz..dediniz öyle bir gündem oluşturalımki vatandaş bizi haklı görsün..yemezler.......
0
Cevapla
dr
Ülkemizde sezaryen oranının % 50 olduğu bir yalandır arkadaşlar. Mezardakilerin oy kullandığı ülkede verilen bu istatistik tamamen siyasi gerekçelerle uydurulmuştur.
0
Cevapla
Tuna
Umraniye devlet hastanesinin web den verdigi sca. 109 nsd. 40 civarinda yani nerdeyseb. 3 kati.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir