Medimagazin logo

Tüm Sağlık-Sen: Zamlı memur maaş tablolarının gerçekle bir alakası yok

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, bir kısım basın tarafından Maliye Bakanlığı kaynaklı her memur zammından sonra yapılan zamlı memur maaş tablolarının gerçekle bir alakası bulunmadığını belirterek, bu haberlerin tamamen kamuoyunu aldatmaya yönelik olduğunu ileri sürdü.
Tüm Sağlık-Sen: Zamlı memur maaş tablolarının gerçekle bir alakası yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Maliye Bakanlığı kaynaklı zamlı memur maaşı haberlerine tepki gösterdi. Her memur zammından sonra yapılan zamlı memur maaş tablolarının gerçekle bir alakası olmadığına dile getiren Erözgün, "Tamamen kamuoyunu aldatmaya yönelik. "Oooo memurda muazzam maaş alıyor. hükümet daha ne versin ki? Özel sektörde asgari ücretle çalışanlar var!' dedirtecek nitelikte asılsız haberler bunlar" dedi.
Diğer kamu çalışanları açısından tam bir değerlendirme yapamayacağını belirten Erözgün, sağlık çalışanlarının bu tablolardaki maaşlarla asla bir benzerliği yada yakınlığı bulunmadığını vurguladı. Erözgün, "Söz konusu tabloları hazırlayanlar, rakamlara eş yardımı, çocuk yardımı, kıdem derece vb faktörleri ekleyip maaşı yüksek oranda göstermektedir. Özellikle sağlık çalışanlarının maaşı ile söz konusu tabloların uzaktan yakından ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

-"BU NASIL BİR KANDIRMACA"-

Erözgün, 666 Sayılı Kanun Hükmündeki kararname ile 300 bin civarında kamu çalışanına yüzde 15 ile yüzde 200 arasında zam yapılırken hekim dışı sağlık personelinin gelirinde her hangi bir artış yapılmadığını belirtti. Erözgün şunları kaydetti:
"Beşinci derecenin ikinci kademesinden maaş alan bir hemşire bin 177,36 TL, üçüncü derecenin üçüncü kademesinden maaş alan bir sağlık memuru; aile yardımı ve çocuk yardımı dahil bin 391,48 TL, beşinci derecenin dördüncü kademesinden maaş alan dört yıllık tniversite mezunu bir hemşire bin 234,76 TL ve dördüncü derecenin üçüncü kademesinden maaş alan bir Laboratuar teknisyeni; aile yardımı ve çocuk yardımı dahil bin 379,81 TL maaş almaktadır. Toplu Sözleşme ile bu rakamlara yüzde 4 + yüzde 4 eklenmektedir. Medyada yer alan kamu çalışanlarının aldıkları maaşlarla ilgili yüksek rakamlı haberlerin gerçeklerle ilgisi bulunmamaktadır. Bordrolarımıza yansıyan ücretler ve elimize geçen ücretlere baktığımızda Maliye Bakanlığı kaynaklı bu haberlerin gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamakta, bu haberlerde en düşük maaş alan devlet memuru maaşı diye lanse edilen maaşın altında maaş alan on binlerce sağlık çalışanı var bu nasıl bir kandırmacadır."



Erözgün, özellikle hekim dışı sağlık çalışanlarında toplu sözleşmelerin fiyaskoyla sonuçlanmasından sonra bıçak kemiğe dayandığını vurguladı. "Sağlık çalışanları bir taraftan şiddetle pençeleşip can güvenliği olmadan sağlık hizmeti üretirken diğer taraftan da açlık sınırında bir ücrete mahkum edilmektedir" diyen Erözgün, "Bu vebali kaldıramazsınız Sayın Bakan, bu vebalin altında ezilirsiniz" çağrısında bulundu.



Maliye Bakanı'nın memur maaşlarına on yılda yüzde 240 zam yaptık açıklamasını komik olarak değerlendiren Erözgün şu değerlendirmelerde bulundu:
"10 yıl önceki memur maaşı ile kaç litre benzin alınıyordu; şimdi ki memur maaşı ile kaç litre benzin alınıyor? on yıl önceki memur maaşı ile kaç kilo et alınıyordu; şimdi ki memur maaşı ile kaç kilo et alınıyor? Sayın Bakan birde bunların hesabını yapsanız. Enflasyon sepeti ile oynamak sizin Maliye Bakanlığınız döneminde, Reel enflasyonla gerçek enflasyonu değiştirmek sizin döneminizde, Reel enflasyon yerine hedeflenen enflasyonu baz alıp memuru enflasyona ezdirmiyoruz demek sizin döneminizde kim size inanıyor ki, IMF politikalarının gereği olarak cimrisiniz bari komik olmayın."



Kamu-Sen ve Memur-Sen arasında başlayan polemiğe tepki gösteren Erözgün açıklamalarına şöyle devam etti:
"Fiyaskoyla biten toplu sözleşmeden sonra toplu sözleşme masasına oturan iki sendika birbiriyle savaşa başladı. "Kardeşim bu haberlerin aslı yok biz böyle bir maaş almıyoruz kamuoyunu kandırıyorsunuz' diyeceklerine birbirini suçluyorlar. Bu masadan bu sonucu alarak kalktınız. İtiraz etmişlermiş de hükümet çoğunluğu elinde bulundurduğu için zam vermemişte mazeretleri bile komik. Bunlar komik sen, yandaş sen. Zam oranı 4+4 mü? İmza atsan ne olacak atmasan ne olacak."

tüm
sağlık-sen:
zamlı
memur
maaş
tablolarının
gerçekle
bir
alakası
yok
Yorum (9)
hikmet karcı
kayseri tıp fakültesinde yan dal araştırma görevlisi uzman hekimim.eşim çalışmıyor ve 2 çocuk yardımıyla birlikte mayıs ayında 2250 tl maaş alıyorum. 141 tl si eş yardımı, 50 tl si çocuk yardımı...... 6 yıl tıp okudum + 5 sene anadal ihtisası yaptım ve şu anda 3 yıl sürecek yandal ihtisası yapıyorum.mecburi hizmetimide şırnakta yaptım.Devletimin bana bahşettiği maaş sadece 2250 tl...hastanemizdeki hizmetli arkadaşlar ise 1700 tl alıyor... eğitim araştırma hastanesindeki yandal hekim arkadaşlar her ayın 15. inde 3350 tl maaş alıyor...daha ne diyeyim size
0
Cevapla
a.s
Eğitim hastanesindekiler de sağlık bakanlığı devlet hastanesindekiler de mayıs ayında 1950 TL maaş alıyor. 1200 TL sabit ek ödeme altında yatan para emekliliğe tam yansımıyor aynı zamanda hak edeceğin döner sermayeden kesiliyor. Ana ve aslında önemsiz olan fark budur.
0
Cevapla
Can C.
Aman Hikmet hocam. Bilmezmisiniz bizim devletimiz, hükümetimiz okuyanı pek sevmez. Hele 6 yıl üniversite üzerine ihtisas ve üzerine gene ihtisas yapanı maddi olarak adeta döver.
0
Cevapla
Bedrettin alyamaç
Hikmet kardeşim sizi çok iyi anlıyorum Mevlam yardımcınız olsun bunca emek ve karşılığı hiç.......sebep olanlar cehennemde cayır cayır yanacaklar bundan şüphen olmasın........
0
Cevapla
ŞAHİN
Tablolarda Hakim maaşı yok, Savcı maaşı yok, TSK personelinin maaşı yok? Çok düşük olduğu için ayıp olmasın diye mi konmaz, yoksa çok yüksek olduğu için kıyas yapmayalım diye mi? 6 ay teranesini yapıp sonra buçuk maaşa mahkum etmek Allah'tan reva mıdır?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir