Medimagazin logo

Tıp öğrencilerine tahliye

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanan tıp öğrencilerinin tahliyesine karar verdi.
Kaynak: SABAH
 Tıp öğrencilerine tahliye
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Terör örgütü üyeliği suçlamasıyla haklarında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan, 13'ü tutuklu toplam 43 tıp öğrencisinin yargılanmasına öğleden sonra devam edildi. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, terör örgütü PKK/KCK'nın sağlık yapılanmasına ilişkin davada, tutuklu 13 tıp öğrencisi sanığın tahliyesine karar verdi. Terör örgütü PKK'nın sağlık yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle 43 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 13 sanığın da tahliyesine karar verildi. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki oturumda tutuklu sanıkların savunmaları tamamlandı. Sanıklardan Ahmet Karer Yurtdaş, iddianamenin özensiz hazırlandığını savunarak, "Telefon konuşmalarına takılan komite kelimesi, okulda gördüğümüz ders sistemidir" dedi. Sanık Özgür Mert Bakan da iddianamede örgütün mali işler sorumlusu olarak gösterildiğini, ancak kendisinin sadece piknik için para topladığını kaydetti. Sanık avukatı Öztürk Türkdoğan, davaya konu soruşturmanın Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen bir toplantıda, başka bir davanın sanığı İlhak Töreci'nin ifadeleri üzerine başlatıldığını savundu.

SAVCI 7 SANIĞIN TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak, tutuklu sanıklardan 7'sinin tahliyesini talep etti. Bayındır, tutuklu 6 sanığın ise atılı suçlamalar dikkate alınarak, tutukluluklarının devamını istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu 13 sanığın da tahliyesine karar verdi. Bir sanık hakkındaki adli kontrol şartını kaldıran mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

tıp
öğrencilerine
tahliye
Yorum (1)
Frankie Bellevan
tıp öğrencisi kardeşlerim ve aileleri için hayırlı olsun.bundan sonra da,muhtemelen yakın takipte olacaklarından özellikle örgüt bağlantılı kişilerden uzak durup bunlarla teşriki mesai'yi kessinler.otursunlar derslerini çalışsınlar,işlerine,güçlerine baksınlar.şu an yapmaları gerken bu.hem kendileri,hem de onları zor koşullarda okutmaya çalışan aileleri için.hepsine de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir