Medimagazin logo

Sindirim sistemi kanserlerinde D vitamini için 'oyun değiştirici' veriler

Yeni bir analiz, D vitamini takviyesinin, p53-immünoreaktif olan sindirim sistemi kanserli hastaların bir alt grubunda nüks veya ölüm riskini önemli ölçüde azalttığını ortaya koydu
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sindirim sistemi kanserlerinde D vitamini için 'oyun değiştirici' veriler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - P53-immünoreaktif alt grupta, günlük D vitamini takviyesi nüks veya ölüm riskini %73 oranında azaldı. Genel olarak, D vitamini alanlar arasında 5 yıllık nükssüz sağkalım (RFS) %81 iken, plasebo grubunda bu oran yaklaşık %31 olarak bulundu.

Bununla birlikte, D vitamini takviyesinin 53-immünoreaktif olmayan alt grupta sağkalım sonuçları üzerinde bir etkisi olmadığı görüldü.

Boston Üniversitesi'nden Dr. Michael Holick, JAMA Network Open'da çevrimiçi olarak yayınlanan çalışmaya eşlik eden bir editör yazısında, bu bulguların D vitamini ve kanser için bir "oyun değiştirici" olduğunu söyledi. 

AMATERASU çalışması, "D vitamini durumunun iyileştirilmesinin kansere yakalanma riskini azaltmanın yanı sıra nükssüz ve ölümcül sonuçları iyileştirmede herhangi bir faydası olup olmadığını anlamamızda ek bir değişken sağlamaktadır." dedi.

Mevcut analizin yazarları, giderek artan sayıda araştırmanın D vitamini takviyesinin kanserden ölüm riskini azaltabileceğini öne sürdüğünü, ancak kanıtların karışık olduğunu ve etkinliğin hastanın tümör biyolojisine, özellikle de p53 proteinine bağlı olabileceğini açıkladı.

p53immunoreaktif
d vitamini
olum riski
Yorum (1)
muzaffer hekim
game changer: çığır açan
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir