Medimagazin logo

SGK Adana İl Müdürü Canbolat: 'Değişen sistemle hasta bezi sahteciliği iddiaları ortadan kalktı'

Adana Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Canbolat, 1 Temmuz’da yapılan değişikle ‘yetişkin ve çocuk hasta alt bezi’ ücretlerinin bizzat hasta ya da hasta yakınının hesabına yatırıldığını belirterek, "Bazı reçetelerin eksik karşılandığı ya da sahte rapor kullanıldığı iddia ediliyordu. Kurumun yaptığı değişiklikle bu iddialar ortadan kalktı" dedi
Kaynak: DHA
SGK Adana İl Müdürü Canbolat: 'Değişen sistemle hasta bezi sahteciliği iddiaları ortadan kalktı'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu, 1 Temmuz 2022’de yürürlüğe giren düzenleme sonrası hasta bezleri bedellerini, aylık olarak hasta ya da hasta yakınının banka hesabına ödemeye başladı. Düzenleme öncesi sadece sözleşmeli medikallerden ve eczanelerden alınan hasta bezlerini artık yurttaşın isteği yerden alabilmesinin önü açıldı.

Bununla birlikte hasta bezi temini için iki ayda bir reçete düzenlenmesi uygulaması da kaldırıldı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Canbolat, sistemin faydalarını anlattı.

Daha önceki sistemden birçok vatandaşın şikayetçi olduğunu anlatan Canbolat, “Eski sistem hakkında bazı yakınmalar vardı. Bazı reçetelerin eksik karşılandığı ya da sahte rapor kullanıldığı iddia ediliyordu. Kurumun yaptığı değişiklikle bu iddialar ortadan kalktı. Artık her şey online sistemle yürütülüyor. E-rapor üzerinden sistem işliyor. Vatandaş, SGK’nın ‘medula’ sistemi üzerinden online başvuru yapıp ödemesini alabiliyor. Ücreti aldıktan sonra dilediği yerden hasta bezini satın alıyor. Burada aylık olacak şekilde yetişkinler için 263 TL, çocuklar için 190 TL ödeme yapılıyor” dedi.

"KURUMA GELMEDEN RAHATÇA BAŞVURABİLİYORLAR"

Birçok hasta veya yakınlarının kuruma gelip dilekçeyle başvuru yaptığına dikkat çeken Canbolat, bunun gerekli olmadığını, yurttaşların kuruma gelmeden internet üzerinden başvuru yapabileceğini kaydetti. İnternet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve cep telefonu bilgilerinin girilerek başvurunun tamamlanabildiğini hatırlatan Canbolat, “Bu bilgiler girildikten sonra zaten kişiyle ilgili rapor varsa sistemde çıkıyor. O andan itibaren her ay düzenli olarak ödeme başlıyor. Böylelikle vatandaş dilekçe doldurmakla uğraşmamış oluyor. Raporu son bulan hastanın ise yenilemenin ardından ödemesi tekrar devam ediyor” diye konuştu

Hasta bezi için 'nakit ödeme' dönemi başladı



 

sgk
bilal canbolat
sahte rapor
recete
hasta bezi
Yorum (8)
2nci Mabeyinci
kabak yine her zamanki gibi "tohtur" a patlayacak.....mış da ("sgk müfettişleri" niye bu bezi yazın? hangi saikle yazdın? yazman şart mıydı? diye zibilyon tane teftiş / soruşturma yapmıştırlar). sonrasında da artık "uğraşmamak" için böyle bir önlem alınmış. yıllaaaaaar sonra gelen bir çözümmmmm
Cevapla
Devrimci Derviş
hastabezi için reçete elektronik sistemden giriliyor, e-rapor çıkarılıp bunun 6 tane de aslı gibidir mühürlü kopyasını hastalara veriyor, 21. yüzyıl türkiyesinde 18. yüzyıl osmanlı muhtarı imajı veriyorduk. sonuçta hepsi gene elektronik sisteme girdiğine göre nerede sahtekarlık oluyormuş ?
3
Cevapla
Hekim
8 adet hasta bezi 2 bin lira ödenen 500 tl.bu haberi burdan kaldirrimisiniz.cunku müdür beyin birşey bildiği yok.
2
Cevapla
Bombacı Mülayim
@devrimci derviş bu uygulama bazı üçkağıtçı ların işine gelmedi tabi, eczane,medikal ve sahte medikal ler, tabi bunun içinde hasta yakını da var, bez fiyatları yüksek olunca farkı ödeyemiyor sonrada bezin bir kısmını alıp diğer kısmını da almış gibi gösteriyor di, şimdi 10 numara oldu.
Cevapla
hekim
2 aylık 8 pakete 500 tl vereceksın (2 bin lira tutuyor)sonra kalkacaksın sahtecilik kalktı dıyeceksın.medımagazınde bunu haber yapacak oylemı hadı ordan.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir