Medimagazin logo

Sağlıkta yap, kirala, devret modeli geliyor

Hastaneler, yap-işlet-devret modeli ile özel sektör tarafından yapılacak. Hazine arazileri üzerine yapılacak sağlık kuruluşları, devlet tarafından kiralanacak.
Kaynak: ZAMAN
 Sağlıkta yap, kirala, devret modeli geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kira sözleşmesinin dolmasının ardından hastane binaları, devlete devredilecek. Bu yolla devletin bina yapımı için yüklü harcama yapmaması öngörülüyor. Yap-işlet-devret modeline ilişkin yasa tasarısı Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Tasarıya göre, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları için yapılacak binaların yapım işlerinin ihalesi, Yüksek Planlama Kurulu’ndan yapım kararı alındıktan sonra gerçekleştirilecek. Mevcut binaların yenilenmesi de bu kapsamda yapılabilecek. Devlet ile özel sektör arasındaki sözleşme, 49 yılı geçmemek üzere yapılacak. Bakanlık, yüklenicinin sözleşme kapsamına giren faaliyetlerini bütün aşamalarda denetleyecek veya denetletecek. Yüklenici, sözleşmeden doğan tüm hak ve vecibelerini idarenin onayıyla başka birisine devredebilecek, tüm finansmanı sağlamakla yükümlü olacak. Yüklenicinin gerçekleştireceği yapım işleri için tahsis edeceği öz kaynak oranı, yatırım dönemi süresince sözleşmede belirtilen dönemsel yatırım tutarının yüzde 20’sinden az olamayacak. Kamu-özel işbirliği projelerinin uygulanacağı yerlerin imar planları Sağlık Bakanlığı’nın talebi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapılacak. İhalelerde, Kamu İhale Kanunu ile Devlet İhale Kanunu hükümleri uygulanmayacak. Tasarıyla sağlık ve eğitim yatırımları için finansman temininde kolaylık sağlanabilmesi amacıyla sağlanan dış finansmanın Hazine Müsteşarlığı tarafından üstlenilmesi için parasal limit 500 milyon liraya düşürülüyor.

sağlıkta
yap
kirala
devret
modeli
geliyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir