Medimagazin logo

Sağlık çalışanlarının yüzde 80'i aldığı ücretten memnun değil

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın sağlık çalışanlarına etkilerini değerlendirmek amacıyla 23 ilde 2 bin 562 sağlık çalışanı ile gerçekleştirdiği çalışmasını kamuoyu ile paylaştı.
Sağlık çalışanlarının yüzde 80'i aldığı ücretten memnun değil
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


     Sendika genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında araştırmayı yapan proje ekibinde yer alan Ata Soyer, araştırmanın sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

     Araştırmaya katılanların yüzde 75'inin Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışanlardan oluştuğunu belirten Soyer, katılımcıların üçte birinin aylık ücretlerinin bin 500 TL'nin altında olduğunu ve yüzde 79,6'sının da aldığı ücretten memnun olmadığını ifade etti.

     Soyer, araştırmayla çalışanların çalışma koşullarından, iş güvencelerinden, çalışma sürelerinden ve aldıkları ücretlerden şikayetçi oldukları sonucuna ulaştıklarını vurgulayarak, araştırmaya katılanların yüzde 83.9'unun sağlıkta Dönüşüm Programı'nın çalışma koşullarını daha da olumsuz etkilediğini, yüzde 84'ünün de hükümet politikalarının sağlık sektörünün giderek daha da kötüleştirdiğine inandıklarını beyan ettiklerini söyledi.

     SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun da Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın sağlık sektörünü piyasalaştırma ve ticarileştirme projesi olduğunu savunarak, programın temel felsefesinin ''sağlık alanını piyasa koşullarına göre yeniden düzenlemek, sağlık hizmetlerinin kamusal niteliğini ortadan kaldırmak ve sağlığı bir hak olmaktan çıkarıp, pazara bir meta olarak sunmak'' olduğunu iddia etti.

     Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın sağlık çalışanları ve vatandaşlar üzerindeki etkilerinin Sağlık Bakanlığı ve hükümet tarafından bilimsel bir gerçeklikle değerlendirilmediğini, program lehine propaganda yapıldığını öne süren Yorgun, ''Bu programlar ve dayandığı ilkeler emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarını kötüleştirmekte, vatandaşın sağlığını da hiçe saymaktadır. Hükümetin torba dediği ancak çuvala dönüşen yasa ile iş güvencesiz ve esnek çalışma tüm kamu kurumlarına yaygınlaştırılmak istenmektedir'' dedi.

     Sağlık sektörünün piyasa koşullarına göre dizayn edilmesiyle meslek ruhunun yok edilmeye çalışıldığını da savunan Yorgun, kamusal sağlık hizmetlerinin tümüyle yıkıma uğramadan Sağlıkta Dönüşüm Programına son verilmesini gerektiğini söyledi.

sağlık
çalışanlarının
yüzde
80'i
aldığı
ücretten
memnun
değil
Yorum (3)
Dr Hakan
Sağlık Bakanımız öyle demiyor ama. Bütün sebebi muayenehanesi olan 3-4 bin tuzu kuru doktor. Onlar halledildi mi sağlık sistemimiz güllük gülistanlık olacak. Doktorlar şu anda sessiz gibi ama bu durumu şöyle anlatabilirim. Fransızların Antep'i işgalinde düşman geliyor, herkes kahvede oturuyor. Ya diyorlar daha 20 km var gelmesine oturalım... 10 km, 5 km derken biri geliyor. Diyor ki isot tarlalarına girmişler. O zaman herkes birden ayaklanıp düşmanı yeniyor. Bakalım bizim isot tarlalarına ne zaman girilecek...
0
Cevapla
çetin öcal
9 yıllık dr.um şu an asistan olarak çalışıyorum aldığım maaş 1800 lira.karayollarında çalışan bi işçinin maaşı benden daha fazla...eşeklik edip zamanında okumasaydık bizde şimdi çok para kazanacaktık.aldığımız 3 kuruş maaşa bile göz dikenler var...ne diyim gözleri çıksın...
0
Cevapla
dr aziz
izmir atatürk eğitim araştırma hst de 0.00 tl döner aldım, hiç çalışmasam daha iyi. doktorluktan soğudum,cazibesi yok artık,bırakacam bu işi
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir