Sıcak diyalogların yaşandığı ve samimi bir havada gerçekleşen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Meclis alt komisyonunda görüşülmeye başlanan kamu çalışanları sendikaları kanun tasarısı hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Toplu sözleşme yasa tasarısı ile ilgili çekinceler ve talepler Başbakana iletildi. Kurumlarda yaşanan sendikal baskılara dikkat çekildi. Genel Başkanımız Önder Kahveci'de kurumlarda yaşanan sendikal ayrımcılığın ve ücret adaletsizliğinin iş barışını bozduğunu Sayın Başbakana aktardı.
Görüşmede sağlık çalışanlarının talepleri de Sayın Başbakana rapor halinde iletildi. 4/C'lilerin, Vekil ebe hemşirelerin ve sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların bir defaya mahsus olmak üzere memur kadrosuna atanması talebi iletildi.
Ücret seviyelerinin yükseltilmesi ve ücrette adaletin sağlanmasının yanı sıra, çalışanların vergi yükünün hafifletilmesi ve döner sermaye ve diğer ödemelerin de emekli keseneğine dahil edilmesi istendi.
Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde çalışan personelin döner sermaye ek ödemelerinin günün şartlarına uygun hale getirilmesi için döner sermaye oranlarının %150'den %250'ye; özellik arz eden birimlerin %200'den %300'e çıkarılması,
Üniversitelerde ve Sağlık Bakanlığı'nda 4-B'li olarak çalışırken 632 sayılı KHK ile 4-A'lı statüye geçen personelin maaşlarının döner sermayeden değil genel bütçeden ödenmesinin sağlanması talep edildi.
Değişen hizmet ve iş riskleri göz önünde bulundurularak, fiili hizmet zammı uygulaması yeniden gözden geçirilmesi, Kira, Lojman, doğum, ölüm, evlenme, eğitim ve ulaşım gibi sosyal yardımların günümüz koşullarına göre düzenlenmesi diğer talepler olarak sıralandı.
Başbakan talepleri değerlendirmeye alacağını açıkladı. Başbakan kurumlarda baskının kabul edilemeyeceğini söyleyerek bu tür olayların takibi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e talimat verdi.