Medimagazin logo

Rabbim 'İstanbul' dedi

Eski bakan Unakıtan'ın by-pass için ABD'ye gittiği dönemde eşi Ahsen Hanım'ın "Rabbim Cleveland dedi" sözü tersine döndü. Türkiye'ye yılda 100 bin hasta geliyor. Kalitede ABD'yi yakalayan hastaneler 10'da biri fiyatına tedavi ediyor
Kaynak: SABAH
 Rabbim 'İstanbul' dedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın 2009'daki by-pass ameliyatı için Cleveland'ı tercih etmelerini "Rabbim Cleveland dedi" sözleriyle anlatan eşi Ahsen Hanım'ın tespiti tersine döndü. Sağlık sektörüne son 10 yıldır yapılan desteklerle tedavinin kalitesi arttı, fiyatlar dünyaya göre ucuz kaldı. Bu da Türkiye'yi dünyanın tedavi üssü haline getirdi. Şu an Türkiye'ye yılda 100 bin civarında yabancı hasta tedaviye geliyor. Hatta ABD'nin tıp merkezi sayılan Cleveland'tan bile hastalar Türkiye'ye gelerek, kendilerini Türk doktorlarına emanet ediyor.

KALİTEDE ABD'Yİ GEÇTİK
Sektörün bu seviyeye gelmesi Türkiye'den herhangi bir hastalık için yurtdışına gitme zorunluluğunu da kaldırdı. Kalitede ABD'yi geçen, ücrette ise astronomik ölçüde daha ucuz olan tedavi imkânı sunan Türkiye'ye 2015'e kadar yılda 1 milyon yabancı hastanın gelmesi hedeflendi. ABD'de bir by-pass ameliyatı için 150 bin dolar ödeniyor. Türkiye'de ise özel bir hastanede aynı tedavinin fiyatı 10-15 bin dolar arasında. Aynı şekilde ABD'de kemik iliği nakli ameliyatı 500 bin dolara yapılırken, Türkiye'de bu operasyonun hastaya maliyeti 100 bin dolara kadar iniyor. Fiyatlar arasındaki uçurum yabancıların Türkiye'ye neden bu kadar çok gelmeye başladığını açıklıyor. Uzmanlar, Türk doktorlarının aldığı başarıların da yabancı hastaların burayı tercih etmelerinde önemli olduğunu belirtiyor. Türkiye'de başarılı tedavi sürecinden sonra ülkesine dönen yabancılar, yeni hastaların gelmesi için de gönüllü elçi gibi çalışıyor.

DÜNYADA AKREDİTE HASTANE LİDERİYİZ
Kent Hastaneleri Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, Türkiye'nin sağlıktaki uluslararası akreditasyon kurumu olan Joint Comission (JCI) tarafından akredite olmuş 32 sağlık kuruluşu olduğunu belirterek "Bunların 24'ü hastane. Dünyada en fazla akredite hastanesi olan ülke Türkiye" dedi. Yıldırım bu hastanelerin dünyayla rekabet ettiğini söyledi.

ECHOMAR'A YILDA BİN YABANCI HASTA GELİYOR
Sağlık sektöründe yaşanan dönüşümü değerlendiren Echomar Sağlık Grubu Başkanı Dr. Serdar Mutlu, Türkiye'nin Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkeleri için sağlık merkezi olduğunu söyledi. Echomar'a yılda bin yabancı hastanın geldiğini belirten Mutlu, saç, sakal ektirmek için gelenlerin yanı sıra son dönemde kalp ameliyatları, kanser tedavilerine gelen hasta sayısında önemli artış olduğunu vurguladı. Dr. Mutlu "Türkiye, sağlıkta kalite anlamında ABD ile yarışır hale geldi" diye konuştu. Bu yıl İstanbul'da iki yeni hastane açacaklarını da belirten Mutlu, ayrıca 'sağlık yaşam merkezleri' kurarak anti-aging'ten koruyucu hekimliğe kadar yabancılara bir dizi sağlık hizmeti de vereceklerini söyledi. DEİK Sağlık Turizmi İş Konseyi Başkanı ve Kent Hastaneleri Genel Müdürü Ruşen Yıldırım da, Türkiye'ye tedavi için gelen yabancı sayısının yılda 100 bine ulaştığını söyledi. Saç ekimi, göz ve diş tedavileri için gelenlerin yanı sıra son dönemde kanser tedavisi için de çok sayıda hastanın geldiğini belirten Yıldırım, Türkiye'nin 2015'e kadar yılda 1 milyon yabancı hastaya ve 1 milyar dolar da gelire ulaşmayı hedeflediğini vurguladı.

rabbim
'i̇stanbul'
dedi
Yorum (2)
esatb
(herşeyden evvel bu habere fazla takılmayın...bir gazetenin haberi daha sonuçta) amerikada bir cerrahın aldığı para ile buradaki bir kalp cerrahının aldıkları para karşılaştırılamaz bile. bir iki ekstrem örneği saymazsak bu kadar riskli bir ameliyatı yapan hekimler Türkiyede en fazla 15-20 bin alırlar. amerikada ise bu paraya adamın saçını taramazlar. yani sözün özü, bedavaya kölelik sistemi geldiğinden bu yana biz amerikayı bypass sayısında geçeriz, bu o kadar şaşılacak bir şey değil.
0
Cevapla
halim harap
Kemal Bey hala Bakan olsaydı rabbimiz yine İstanbul dermiydi acaba?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir