Medimagazin logo

"Parmağı kesilen işçinin dört hastane dolaştırılması eksiklik"

Adana Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, parmağı kesilen işçinin dört hastane dolaştırılmasının eksiklik olduğunu söyledi.
"Parmağı kesilen işçinin dört hastane dolaştırılması eksiklik"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kentin sağlık turizmi konusu ele alınırken her seferinde ileri teknoloji ve altyapıya sahip hastaneler ile otellerden bahsedildiğini belirten Yılmaz, “Geçen hafta bir işçinin kesilen parmaklarını tekrar dikmek için dört hastane dolaştırıldı. Bu bir eksikliğimizdir. Var ama nerede, nasıl bulacağımız hususunda diğer hastanelerin bir yönlendirmesi yok.” diye öz eleştiride bulundu.


Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası (ATO) ve Adana Sağlık Turizmi Derneği’nin (ASTD) birlikte düzenlediği “Sağlık turizminde Sağlık Bakanlığının rolü ve güncel gelişmeler” konulu panelin açılışında konuşan Yılmaz, sağlık turizminin ihracat metası olduğunun henüz bilinmediğini kaydetti.


Sağlık turizmini “bacasız sanayi” olarak tanımlayan Yılmaz, mevcut potansiyelin değerlendirilemediğini vurguladı. ATO’da gerçekleşen organizasyonda Yılmaz, sektörde yaşanan pazarlama sıkıntısına işaret etti. Kentte sağlık turizmi alanında bir bütünlüğü oluşturacak adımların atılamadığını ifade eden Yılmaz, “Hastaneler arasındaki rekabet, iç piyasada sağlanan doyum nedeniyle halen yüzümüzü dışarıya çeviremedik. İçerdeki hasta ve para zaten bizim… Önemli olan dışarıdaki hastayı buraya çekebilmektir. Biz böyle kaplumbağa adımlarıyla yürümeye devam edersek, birileri tavşan gibi geçer gider. Arkasında seyreder kalırız. Yolda yürüyerek göçü düzeltemeyiz. Artık o dönem bitti. İnsanlar günü birlik uzaya gidip geliyor.”şeklinde konuştu.

TANIDIK DOKTOR ARAMA DEVRİ GERİDE KALDI
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise geçmişte kentte sağlık sorunları olan yaşlıların İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerde tanıdık doktor aradığı günlerin geride kaldığını ifade etti.


Şehrin sağlık turizmi altyapısının hazır olduğunu savunan Aldırmaz, “Yabancı ülkelerden hasta bekleyecek konuma geldik. TOKİ tarafından inşa edilen devlet hastanesinin kapasitesi cumhuriyet döneminden bugüne yapılmış kurumlardan büyük. Biz belediye olarak bu çalışmalarda üzerimize düşen her türlü göreve hazırız.”dedi.

"parmağı
kesilen
işçinin
dört
hastane
dolaştırılması
eksiklik"
Yorum (3)
ahmet kemal
bina var ama kadro yok.. kocaman adana'da bakın bakalım kaç tane çocuk nörolojisi uzmanı var.. hastane açıyorlar adı eğitim ve araştırma hastanesi ama kaç bölümde eğitim var, kaç bölümün şefi ve asistanları var.. eğitim ve araştırma adına hangi tetkikler yapılabiliyor.. tamamen göz boyama..
0
Cevapla
cenk demircan
Daha önce el cerrahisi ve mikrocerrahi yapan pek çok hekim rencide edilip belli kişilere "el cerrahisi" uzmanlığı verildi. Hem de sınavsız ve eğitimsiz. Bu kişilerin kim olduğu, kaçının Adana'da çalıştığını il sağlık müdürlüğü çok iyi biliyordur. Hastayı bu hekimlerle buluştursaymış. Yıllarca asistanlık ve uzmanlıkta gece gündüz el cerrahisinin yükünü çekenleri bu işin dışında bırakırsanız, daha çoook görürsünüz benzer vakaları.
0
Cevapla
Dr.M.K.
Bakıyorum da sağlık alanında herkes ahkam kesmeye bayılıyor...Eğitimmiş, sağlık çalışanı hakkıymış hepsi faso fiso; önemli olan ticari olarak geldiğimiz nokta demek ki...Hastanenin büyüklüğünün nesiyle övünüyoruz acaba; uluslarası mimari eser yarışmasına mı katılacağız?!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir