Medimagazin logo

Özel hastanede doktor ve sağlık çalışanına saldırı

Adana'da özel bir hastanede, kalp ameliyatı sonrası yaşamını yitiren hastanın yakınının, operasyonu gerçekleştiren doktor ile bir sağlık çalışanını darp ettiği bildirildi.
Özel hastanede doktor ve sağlık çalışanına saldırı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ADANA-Alınan bilgiye göre, Özel Ortadoğu Hastanesinde kalp ameliyatı sonrası yaşamını yitiren bir hastanın yakınının, operasyonu gerçekleştiren doktorlardan kalp damar cerrahi uzmanı Dr. Zeynel Duman ve bir sağlık görevlisini yumrukla darp ettiği kaydedildi.

İsmi açıklanmayan saldırgan hakkında, doktor ve sağlık görevlisinin şikayette bulunmadığı öğrenildi.

Adana-Osmaniye Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Halit Atik, yaptığı açıklamada, sağlık emekçilerinin uğradığı şiddet olaylarına her geçen gün bir yenisi eklendiğini belirtti.

Dr. Zeynel Duman'ın darp edilmesini şiddetle kınadıklarını ifade eden Atik,

"Hekime şiddet vakalarını artık duymak istemiyoruz. Bu tür saldırıların sonu gelsin artık. Biz hekimler yaşanan her olaydan sonra hastalara temkinli yaklaşıyor ve korkuyoruz. Korkuyla yapılan bu meslek ile nasıl sağlıklı hizmet vereceğiz" ifadelerini kullandı.

özel
hastanede
doktor
ve
sağlık
çalışanına
saldırı
Yorum (4)
IRGAT
bu haberleri okudukça polikliniklerde daha da küstahlaşıyorum hastalara karşı...(üzgünüm!) türk milletinin şeyide sadece doktorlara kalkıyormuş arkadaş ya!!!
0
Cevapla
SK
Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçen hafta bir doktorun saldırıya uğramasının bir haber sitesindeki haberle ilgili yorumlarda yer alan ve her ikisi de aynı kişi tarafından yapılmış iki yorum. Biz ne yapmaya çalışıyoruz, halk (ya da birileri) ne anlıyor, çok güzel iki örnek, paylaşmak istedim: "sn.Hakim haklı ve doğru karar vermiş hiç bir hasta ve hasta yakını durup dururken çileden çıkmaz , yüzde yüz burada doktor bayan haksız ... hasta ve hasta yakınlarına nasıl davranılacağını demekki öğrenememiş sağlık personelini iyi bilirim içlerinde iyiside var kötüsüde hele o asistanlar daha doktor olmadan akılları bi karış havada geziyorlar dayak yiyipte kendilerini acındırdıklarına bakmayınız şeker gibi olan sağlık personelide var , zehir gibi olanıda , zehir gibi olanlar ayıklanırsa o zaman bu tür olayların önüne geçilir aslında sağlık personeli sözleşmeli yapılıcak , yanlış yapan kapının önüne konulucak , özel hastanelerde varmı böyle olaylar tabiki yok devlet olunca işten çıkma korkusu olmadığı için bazı personel kimseyi takmaz lakayıt olur kafasına göre davranır sonuç : bu tür olaylar olur." ve "o kadar abartmayınız lütfen 24 saatte 150-200 hasta diye , üstelik her doktorun odasında yardımcı olarak hemşire var çoğu işlerini halleder ( acil servismiki ) acil servis olsa bile bazı bölümlerde nöbetten sonra 2-3 gün personel istirahate çıkıyor , polikliniklerde bir hastanın süresi 5 dakikayı geçmez , zaten muayene etmiyorlarki ? neyin var deyip ,reçeteyi yazıp gönderiyor , genel cerrahi bölümünde , doktorların çoğu işlerini asistanlar yapıyor , doktorlar ise arada gözükür öğlen oldumu bir visit yapıp mesai sonuna kadar odalarında boş boş duruyorlar , yoğun bakım bölümlerine bakarsanız doktor çok zor görürsünüz ( hertaraf asistan kaynar ) örneğin 1.kat bölümünde 26 yatan hasta var günde 1 kez doktor gelir bazen oda gelmez , geldiği zaman sadece koğuş denetler gibi gezer ( icraat yapmaz ) öle aval aval bakar geçer gider hastaya sormaz naparsın ne edersin ( sanki manken gibi ) devlet hastaneleri daha sıkı denetlenmeli."
0
Cevapla
memet
millete şov yapmak için herşeyi kullanan laf ebesi erdoğan yine milleti uyutarak tıpkı zulüm ile abad olunmaz kaddafi diyerek somali filistin diyerek müslüman coğrafyasında abd ve avrupanın emellerine uygun bölünme projesini bop u tıkır tıkıruygulattığın lafla sözle milleti uyuttuğun gibi bu milletin karşısına geçip hekimi itibarsızlaştırmak için doktorları paragöz göstermek için şov yaparvari sözler sarfettin.tıpkı buy ülkede askerimiz dahil herkezi itibarsızlaştırdığın gibi.birtek pkk zihniyeti ve bdp lileri el üstünde tuttun barzani ile dost oldun.ortalıkta terörre kızar cümlelerle pkk zihniyetinin siyasal hakimiyeti için kilit noktalara yerleşmesi için her adımı attın.çok güzel kürdistan politikası uyguladın.bunları Allah görüyor.birilerinin ufak ayak oyunları Allahın terazisinin adaletin tecellisinin asla bozulmasına gücü yetmez.lafla bu milleti uyuttuğunu sananlar asla bu milletin gücünü geçmişten gelen asaletini hafife almamalı.konu ile ne alaka denilirse mesele bu siyasi zihniyettir..
0
Cevapla
mehmet cağlar
sokaklarımız vahşi primitif insanlarla dolu bu tip şahısların doktora değil veterinerlere gönderilmesi lazım
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir