Medimagazin logo

OMÜ Tıp Fakültesinde yapılan ilk karaciğer nakli başarıyla sonuçlandı

OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi bilim adamları, ilk karaciğer naklini de gerçekleştirdi
Kaynak: CİHAN
OMÜ Tıp Fakültesinde yapılan ilk karaciğer nakli başarıyla sonuçlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen yüz nakli operasyonları Türk hekimlerinin başarısını ortaya koyarken, sevindirici bir gelişme de Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesinden geldi.


Geçtiğimiz günlerde kronik Hepatit C ve Siroz hastasının karaciğerindeki 2 tümörü Türkiye’de az sayıda yapılabilen laparoskopi (kapalı yöntem) ile almayı başaran OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi bilim adamları, ilk karaciğer naklini de gerçekleştirdi. 55 yaşındaki işçi emeklisi Cafer Dündar'a karaciğer nakleden Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Karabıçak ve Yrd. Doç. Dr. Kağan Karbulut, karaciğer nakli bekleyen hastalara umut olacaklarını söyledi.


Kendisini Türk hekimlerine emanet eden 2 çocuk babası Cafer Dündar, ailesiyle birklikte ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Karaciğer Nakli Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. İlhan Karabıçak ve Yrd. Doç. Dr. Kağan Karbulut ile bir araya geldi. OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk’un da hazır bulunduğu buluşmada Dündar, eski sağlığına yeniden kavuştuğunu belirtti. OMÜ Karaciğer Nakil Merkezi'ne müracat etmesinden 5 ay sonra nakle çağırıldığını hatırlatan Cafer Dündar, hastane yönetimine ve hekimlere teşekkür etti.


Ameliyatla ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Karabıçak, Orta ve Batı Karadeniz Bölgesi'nin ilk karaciğer naklini başarıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti. Hastanın yepatit c’ye bağlı karaciğer sirozu ve kanserinde tek tedavi şansının karaciğer nakli olduğunu söyleyen Doç. Dr. İlhan Karabıçak, ''Ordu’da beyin kanaması nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın karaciğerini, hastamıza naklettik. Hastamız hem sirozdan hem de kanserden kurtuldu. Genel durumu iyi ve nakledilen karaciğer hastaya uyum sağlamış durumda. Hastamız sorunsuz bir şekilde taburcu olmuş ve yaşamını devam ettirmektedir. Yeni kurulan karaciğer nakli merkezimiz hastalarımız için çok büyük bir şanstır. Bölgemizde yapılan ilk karaciğer naklinin başarılı olması tüm üniversitemizi sevindirmiştir.'' dedi.


OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hardar Şahinoğlu, Türkiye'de 3 binden fazla karaciğer hastasının nakil beklediğine dikkat çekerek, böbrek ve kemik iliği nakillerinin ardından karaciğer nakline de başlamalarının büyük bir başarı olduğunu vurguladı.OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk ise tedavi ce cerrahi müdahalede tek eksiklikleri olan karaciğer naklini de başardıklarını vurguladı. Prof. Dr. Selçuk, organ bağışı konusunda toplumu duyarlı olmaya davet etti.

omü
tıp
fakültesinde
yapılan
ilk
karaciğer
nakli
başarıyla
sonuçlandı
Yorum (2)
sonmez ocak
mezun olduğum üniversitede nakil yapılması beni gururlandırdı.emeği olan herkesin ellerine sağlık
0
Cevapla
Frankie Bellevan
nakli gerçekleştiren omü tıp fakültesindeki değerli hocalarımızı tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyorum. organ bağışı zorunlu hale getirilmedikçe,ülkemizde organ yetmezliğine bağlı nedenlerle hayatını kaybedenlerin vebali bugün iktidarda olanlarındır.yapılacak şey son derece basittir.meclis aritmetiğine göre yapamayacakları şey yoktur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir