Medimagazin logo

Muayene ücreti internet sitesinde

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, özel hastanelerin muayene ücretleri ile ilgili olarak, önemli açıklamalarda bulundu.
Kaynak: Mehmet ÇATAKÇI/OLAY
Muayene ücreti internet sitesinde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Acar, “Vatandaş, SGK’nın internet sitesine girerek özel hastaneye ne kadar ücret ödeyeceğini görebilecek. Hastane eğer farklı bir işlem yapar ve hastadan fazla ücret alırsa bunu belgeleyecek ve belgeyi hastaya verecek. Farklı bir işlem uygulanmıyorsa SGK’nın belirlediği fiyatın dışına çıkılamayacak” dedi.


Yakın takibe aldık

Katkı paylarının SGK’nın belirlediği miktarda alınması gerektiğini ifade eden Acar, bu rakamın üzerinde ücret alan hastaneleri vatandaşın şikayeti ile yakın takibe aldıklarını kaydetti. Acar, “Tutumlarını düzeltmeyen hastanelerin sözleşmesini iptal edeceğiz” diye konuştu.

 

muayene
ücreti
internet
sitesinde
Yorum (3)
hasan efe
lokantaya gidiyoruz, yemek yiyiyoruz hesap geliyor; kimi lokanta 10TL kimisi ise 1000TL alıyor. bunun üst limitini o lokantanın yetkilileri belirler; ama en son olarak serbest piyasa rekabati denge fiyatını oluşturur. şimdi, üst limiti belirlemek SGK'nın yetki alanına girmiyor, gereksiz yere burnunu piyasaya sokuyor. özel sağlık kurumlarının sahipleri ister işlemi 1 liralık ister 1000 liralık yapar. sağlık sektörü de sayenizde bir ticari meta haline geldiğine göre fiyata SGK'nın müdahalesi yersiz olur; müşteri talebi ile hastane arzı arasında, iktisat ilkeleri işlenecektir ve serbest piyasada belli bir fiyat dengesi kendiliğinden kurulacaktır zaten.
0
Cevapla
şahin öztürk
Hastalardan 150 tl fark alan izmir şifa hastanesinin yakın takipte ilk başta olmasını rica ediyorum..
0
Cevapla
ihsan
nasıl yani sgk yı ne ilgilendirir kimin ne kadar aldığı verdiği. Nasıl bir saçmalıktır bu? Bu adam kendini sağlık bakanı sanıyor galiba
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir