Medimagazin logo

Mersin Şehir Hastanesi eğitim ve araştırma hastanesi olacak 

Mersin İl Sağlık Müdürü Bahçacı: "Mersin Şehir Hastanesinin, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesinin eğitim ve araştırma hastanesi olması için başvuru yaptık. Burası eğitim ve araştırma hastanesi olarak değişecek"
Kaynak: AA
Mersin Şehir Hastanesi eğitim ve araştırma hastanesi olacak 
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, Türkiye'nin kamu-özel iş birliğiyle hayata geçirilen ilk şehir hastanesi projesi olan Mersin Şehir Hastanesinin, eğitim ve araştırma hastanesi olması için başvuru yaptıklarını söyledi.

Bahçacı, makamında düzenlediği basın toplantısında, kent genelindeki sağlık hizmetlerini, yatırımları ve projeleri değerlendirdi.

Mersin Şehir Hastanesinin 3 Şubat'ta birinci yılını doldurduğunu anımsatan Bahçacı, Mersin Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin bu hastanenin bünyesine katıldığını hatırlattı.

Bahçacı, yatak kapasitesi, sağlık çalışanı ve ameliyathanelerin sayısının artmasının kente yeni bir vizyon kattığını vurgulayarak, "Eskiden tedavileri kentte yapılamayan hastalar il dışına giderdi. Mersin Şehir Hastanesi artık bu konuda Mersin halkının ihtiyaçlarını karşılıyor. Bunun yanı sıra sağlık alanında gerek iç turizmle gerekse de dış turizmle gelen hastaları kabul ediyor." dedi.

Sağlık turizmine önem verdiklerinin altını çizen Bahçacı, kenti bu alanda hak ettiği noktaya getirmeye çalıştıklarını, yurtdışındaki kuruluşlarla görüşmeler yaptıklarını anlattı.

Bahçacı, Mersin Şehir Hastanesinin, eğitim ve araştırma hastanesi olması için de çalışma yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Mersin Şehir Hastanesinin, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesinin eğitim ve araştırma hastanesi olması için başvuru yaptık. Burası eğitim ve araştırma hastanesi olarak değişecek. Kadromuzda bulunan doçentlerimizin de sayısı artacak. Aşağı yukarı her bölüme doçent ve profesör anlamında öğretim üyelerimiz, hocalarımız gelecek. Böylelikle hem şehir halkına hizmet edeceğiz hem de sağlık turizminde belirli bir mesafeyi katetmiş olacağız."

Toros Devlet Hastanesinin kaldırılacağı veya taşınacağı iddialarına da değinen Bahçacı, bu konuda herhangi bir planın söz konusu olmadığını, hastanenin yerinde hizmet etmeye devam edeceğini vurguladı.

Bahçacı, Mersin Şehir Hastanesi bünyesine dahil edilen Mersin Devlet Hastanesinin eski binası ve yerleşkesinin de İl Sağlık Müdürlüğünce kullanılacağını, uzun vadede ise buranın içerisinde aile sağlığı merkezi, sağlıklı hayat merkezi gibi hizmetlerin olacağı sağlık kompleksine dönüştürüleceğini sözlerine ekledi.

şehir hastanesi
mersin
eah
Yorum (18)
uzman
Şehir hastaneleri ile ilgili çok çelişkili bilgi var.Özellikle performans döner sermaye konusunda.Şehir hastanesinde çalışan meslektaşlar bilgi verirse seviniriz.Örneğin ortalama, tavan veya branş bazında.Kurum içi atamada tercih etmek isteyen arkadaşlar için aydınlatıcı olur.Tabi çalışma koşulları vs.onlar hakkında da bilgi...
11
Cevapla
hakan
Şehir hastanelerinde hastane içi temiz,hasta odaları lüks. Çalışma şartları ise çok kötü. Devlet hastanelerinde bir sorun olsa idareye iletseniz tamam doktor bey yada hanım derler sorun çözülür.Şehir hastanelerinde doktorun hiçbir saygınlığı yok. Esas saygın olan şirketin yöneticileri. En basitinden polikliniklerin pencereleri kilitli açmak yasak. Şirket yasaklamış.Şirket yasakladıysa bir daha kimse açtıramıyor (vekil bile!). Yeni yeni yoğun branşlara sekreter veriliyor. Ama birçok poliklinikte sekreter yok. Kapıda düzeni sağlayan görevliler yeteri sayıda yok. Hastalarla poliklinikte başbaşa kalıyorsunuz. Kapıda sıra kavgası,sonuç gösterme kavgası sıklıkla oluyor. Yardımcı olacak kimse olmuyor. Malzeme alımları ciddi sıkıntılı.Muhatap olacak kimseyi bulamıyorsunuz.Bir malzeme lazım oldu diyelim.İdareye dilekçe yazıyoruz. Kim alacak belli değil. Kime yazılacak belli değil. Döner ortalama 3 bin lira oldu yeni. İlk aylarda 100 lira gibi komik rakamlar alınmıştı. Yemek 3 çeşit değil 4 çeşit veriliyor artık.Kalite ise pek değişmedi yine zar zor yenilen yemekler. Tıbbi cihaz konusunda ise kimse eski hastaneden birşey getirmesin demişlerdi. İyiki dinlemeyip getirmişiz yoksa ameliyat bile yapamazdık. Tıbbi cihazlar fevkaladenin fevkinde eksik. İnsanlar genel olarak mutsuz. Yardımcı personel, hemşire zaten sabit hariç döner alamıyor hepsi mutsuz. Ameliyathaneye zorla eski ameliyathane personellerinden şirkete geçenleri aldırmıştık.Onlarda taşeron yasasıyla başka kurumlara geçince personel ihtiyacı felaket boyutta arttı.Adamlar ameliyathaneye personel alıyor belli görevler veriyorlar bunun haricini yapmayın diyorlar. İlk başlarda öyle rezillik vardı ki kavga döğüş geçici düzeldi. adam hastayı ameliyathane kapısına getiriyor benim görevim burada biter gerisi beni ilgilendirmez diyor. Masaya kim alacak diyoruz o doktorun ve hemşirenin görevi diyor. Böyle kepazelikler yaşadık.Şimdi eğitimli personel taşerona gidince aynı rezillikler bizi bekliyor.Şehir hastaneleri bu durumda.
11
Cevapla
ismail yetenek
EN az 2 yıl şehir hastanelerini tavsiye etmem..2yıl sonra bakılır,sistem oturmuşsa,dönerler tıkır tıkır ödenmekteyse,ancak o zaman gidilebilir kanaatimce..
4
Cevapla
uzman
hakan(uzman) arkadaş Mersin Şehir hastanesi içinmi yazdınız.Yorum yazan arkadaşlar hastane adıda verirse iyi olur çünkü farklı hastaneler için farklı söylemler var birisi için döner çok kötü ama şunda çok iyi gibi söylentiler var.
4
Cevapla
erol t.
bazı şehir hastanelerinde personele üzerinde çip takılı önlükler,formalar giydiriliyor.ve nereye gittiğiniz sürekli izleniyor.sanki toplama kampındaymışsınız gibi bir durumla karşılaşıyorsunuz...buralara gidecek arkadaşların bilgisine.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir