Medimagazin logo

Meme kanserine karşı bilinçlenme arttı

Son yıllarda düzenlenen etkinlik, kampanya ve programlar nedeniyle meme kanserine karşı bilinçlenmede artış sağlandı.
Meme kanserine karşı bilinçlenme arttı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eray Karahacıoğlu, ''Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı'' dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de kadınlarda en sık karşılaşılan kanserin meme kanseri olduğunu belirterek, ölümle sonuçlanan kanser hastalıkları arasında da meme kanserinin ikinci sırada geldiğini belirtti.
Yılın belli dönemlerinde meme kanseri için etkinlik yapılmasının hastalıkla ilgili duyarlılığı artırdığını ifade eden Karahacıoğlu, şunları kaydetti:


''Kadınların bilinçlendirilmesi anlamında artan duyarlılık daha erken tanı ve tedavi imkanı sağlamaktadır. 2007 yılında tarama merkezlerinde çekilen mamografi sayısı 800 binlerde iken, 2011 yılında 1,5 milyonlara çıkmıştır. Bu da meme kanserinde daha erken evrede yakalama imkanımızı artırmaktadır. Hastalarımızın pek çoğunun hastalığın yarattığı sorunları en aza indirmesine olanak tanımakta ve daha uzun, kaliteli yaşam fırsatı vermektedir.''


 Karahacıoğlu, meme kanserinin yavaş seyreden bir kanser olduğunun altını çizerek, erken yakalanabilirse kolaylıkla tedavi edilme imkanın bulunduğunu söyledi.

meme
kanserine
karşı
bilinçlenme
arttı
Yorum (1)
Ayşe D.
Meme kanserinde erken teşhis bilincindeki artışın en önemli nedeni radyoloji doktorlarıdır. Ülke genelinde mamografi ve USG'nin kullanımının artışı, radyologların sayısının ve kalitesinin artışı, meme kanserinin erken teşhisinde en önemli faktördür kanımca.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir