Medimagazin logo

Mardin'e 300 yataklı hastane

Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, 300 yataklı devlet hastanesinin yapımına başlandığını söyledi. Akdağ hastaneinin 2 yıl gibi kısa bir sürede hizmete gireceği müjdesini verdi.
Kaynak: STAR
Mardin'e 300 yataklı hastane
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ak Parti Milletvekili Abdurrahim Akdağ, ilin başlıca sorunlarından biri olan elektrik konusunda 120 noktada iyileştirme yapıldığını, bir trafo merkezinin de faaliyete girdiğini birdirdi. Mardin'de 300 yataklı devlet hastanesinin çalışmalarına başlandığını ifade eden Akdağ, Nusaybin'de ise 150 yataklı hastanenin yapımına devam edildiğini söyledi.

Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Kızıltepe ilçesinde kentte görev yapan ulusal ve yerel basının temsilcileriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Mardin'de yapılan çalışmaları değerlendiren Akdağ, kendi iktidarları döneminde yapılan çalışmaları anlattı. 4+4+4 eğitim sisteminin esnek ve seçimlik faktörü olan bir sistem olduğunu anlatan Akdağ, bu sistem ile tek tip insan yetiştirmenin önüne geçildiğini bildirdi. İnsanların kendi tercihlerine göre eğitim göreceğini anlatan Akdağ, böylece insanların sosyal alanda ve ekonomik alanda topluma daha yararlı olacağını aktardı.

Kızıltepe'de bulunan eski Devlet Hastanesi'nin, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne dönüştürüleceği bilgisini veren Akdağ, Kızıltepe'nin içinde akan çevre ve sağlık sorunlarına yol açan Zergan Deresi'nin ıslahı için ise 120 milyon lira ödenek çıktığını kaydetti.

Artuklu Üniversitesi bünyesinde herhangi bir fakültenin Kızıltepe ilçesinde olmayışından dolayı bir eksilik yaşandığını anlatan Akdağ, üniversitenin sadece Mardin merkezin değil bütün Mardin'in olduğunu hatırlattı. Akdağ, Kızıltepe'ye üniversitenin bir bölümününün Kızıltepe’de halen açılmamış olmasının bir eksiklik olarak kabul ettiğini belirterek, Mardin Artuklu Üniversitesi Mardin Merkezin üniversitesi değildir. Artuklu Üniversitesi bünyesinde Kızıltepe’nin adını taşıyıp, ilçe dışında faaliyet göstermesi ilçe halkımızın tepkilerine yol açıyor. Bu konuda üniversite yetkilileriyle görüşmelerimiz sürüyor ancak en bizim asıl talebimiz Üniversite bünyesindeki bir fakültenin İlçemize bağlı Elmalı köyü yakınlarına kurmaktır” diye konuştu.

Mardin’de eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma varana kadar bir çok alanda güzel hizmetlerin yapıldığını hatırlatan Akdağ, “Mardin hava alanımız uluslar arası hava alanı hüviyeti kazandırılacak şekilde bakımdan geçirildi. Hava alanı yeni terminal binasının inşa çalışmaları hızla sürdürülüyor. İlimizdeki öğretmen açığı yapılan son atamalarla rahatlama sağladı. Eğitimde dersliklerde yer yer yığılmalar söz konusudur. Yapılan yeni okullar ve ek dersliklerle bu alanda da da belli bir rahatlama hedefliyoruz. Zergan Dersi ve ıslahıyla ilgili çalışmalarımız bakanlıklarla koordineli şekilde sürüyor. Yalnız bu konuda Kızıltepe Belediyesi’nin istimlak sorununu çözmesi gerektiği ortada. Buherke deresi ile ilgili de dosya hazırlayıp, ilgili bakanlıklarla paylaştık. Bu yıl ilk kez İş-Kur’un himayesinde il genelindeki okullarımıza bine aşkın hizmetli görevlendirdik. Benzer bir çalışma ile camilerimizin temizlik işlerine bakacak personeller de görevlendiriyoruz” diye konuştu.

mardin'e
300
yataklı
hastane
Yorum (1)
hasan kumur
Müteahhit mantığıyla hastane binası dikilecek sadece. Mükemmel hasta odaları ve penceresi olmayan doktor odaları olacak.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir