Medimagazin logo

KKTC'den geldi, tıp fakültesini birincilikle bitirdi

Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) 2021-2022 akademik yılında yurt dışından gelen öğrencilerin bir kısmı fakültelerinden birincilikle mezun olurken, toplam 18 kişi derece aldı. Tıp fakültesini birincilikle bitiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Hilmi Kılgın, "Türkiye'de sağlık anlamında olan gelişmeler, üniversitenin 40 yıllık bir geçmişe sahip olması işleri kolaylaştırdı. Trakya Üniversitesi, yabancı öğrenciler için kucak açan bir yer" dedi
Kaynak: DHA - Gurbet GÖKÇE
KKTC'den geldi, tıp fakültesini birincilikle bitirdi
Hilmi Kılgın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TÜ'de yurt dışından gelerek eğitim alan yabancı öğrencilerin bir kısmı 2021-2022 akademik yılında başarılara imza attı. Üniversitenin çoğunluğu Balkan ülkelerinden gelen 5 bin 200 yabancı öğrencisi bulunuyor. TÜ'de 18 yabancı öğrenci fakülte ve bölümlerinde dereceye girdi. KKTC'den gelen Hilmi Kılgın, Tıp Fakültesi'ni birincilikle tamamladı.

KKTC'den gelen, Tıp Fakültesi birincisi olan Hilmi Kılgın, hastanenin acil servisinde görev yaptığını ve Türkiye'ye ilk geldiğinde biraz zorluk yaşadığını belirterek, "Fakat Türkiye'de sağlık anlamında olan gelişmeler, üniversitenin 40 yıllık bir geçmişe sahip olması işleri kolaylaştırdı. Yorucu bir süreçti, çok çalıştım. Nöbetlerle dolu günler geçti. Hekimlik, kutsal bir meslek. Usta-çırak ilişkisine en başından beri önem verdim. Esas hedefim, romatoloji alanında uzmanlaşmak. Ondan önce de iyi bir iç hastalıkları uzmanı olmam gerekiyor. Önce Türkiye'de, vaka potansiyeli açısından bir deneyim elde etmek istiyorum. Daha sonra KKTC'ye geri dönmeyi düşünüyorum.  Trakya Üniversitesi, yabancı öğrenciler için kucak açan bir yer. Belirli bir geçmişi var. Sürekli yenilenen bir zihni ve anlayışı var. Sistemli ve donanımlı bir üniversite. Tavsiye ediyorum" diye konuştu.


 

trakya universitesi
yabanci ogrenci
tip fakultesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir